Άρθρο Localit 12 Δεκεμβρίου, 2014

Επιτάχυνση τουΣχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης Δ. Αττικής

ΥΠΕΚΑΤην επιτάχυνση των διαδικασιών για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) της Δυτικής Αττικής, ζήτησε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή που απέστειλε σε 13 συναρμόδιους υπουργούς, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.

Με την επιστολή του, ο υπουργός ΠΕΚΑ ζητάει από τα συναρμόδια υπουργεία τον ορισμό εκπροσώπων για τη δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία θα αναλάβει την αναλυτική εξέταση των παραμέτρων για τη δυνατότητα εμπλοκής του καθενός φορέα στο Πρόγραμμα Δράσης του ΣΟΑΠ της Δυτικής Αττικής.

Το Πρόγραμμα Δράσης του ΣΟΑΠ Δυτικής Αττικής αφορά στους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Άγιων Ανάργυρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Φυλής και προσεγγίζει ολοκληρωμένα την αστική ανάπτυξη καλύπτοντας, πέραν των πολεοδομικών παρεμβάσεων, δράσεις οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

«Η προκαταρκτική έκθεση ανάλυσης και στρατηγικής, θα αποτελέσει οδηγό για τις ολιστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στη Δυτική Αττική, οι οποίες θέλουμε να οδηγήσουν στην επίλυση των διαχρονικών δομικών προβλημάτων της. Στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της Αττικής, με γνώμονα την κοινωνική και χωρική συνοχή, χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες στις δυτικές περιοχές της», δήλωσε σχετικά ο κ. Μανιάτης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βέροια: Αποκαθίστανται οι ζημιές από το μπουρίνι

Τις «πληγές» που προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια αποκαθιστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Αμφιλοχίας

Τη δυνατότητα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών που δεν χρησιμοποιούνται, έχουν πλέον οι κάτοικοι…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δενδροφύτευση σε σχολεία του Πειραιά

Στη φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία του Πειραιά προχώρησε ο Δήμος της πόλης, συμμετέχοντας στη…