Άρθρο Localit 22 Οκτωβρίου, 2015

Χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας

Interreg logoΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το νέο πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας «Interreg V B Adriatic-Ionian (ADRION)», με συνεισφορά πάνω από 83,4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και περίπου 16 εκατ. ευρώ από τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας. Η συνολική αξία του προγράμματος συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών συνεισφορών, ανέρχεται σε 118 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα θα υποστηρίξει την υλοποίηση των προτεραιοτήτων της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιοχή Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR).  Θα ενισχύσει την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στην περιοχή. Η γεωγραφική περιοχή του προγράμματος ταυτίζεται με την περιοχή που καλύπτεται από την EUSAIR και η οποία περιλαμβάνει τέσσερις χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Κροατία, Ιταλία και Σλοβενία), με τη συμμετοχή της Αλβανίας, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας.

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κυρία Corina Crețu δήλωσε: «Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να συνεισφέρει άμεσα στην επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ για την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου μέσω της αξιοποίησης και της προστασίας του πλούσιου φυσικού, πολιτισμικού και ανθρώπινου δυναμικού της περιφέρειας. Θα έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην περιφερειακή οικονομία, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της ικανότητας καινοτομίας και έρευνας.»

Το πρόγραμμα θα ενισχύσει την ικανότητα της περιοχής αυτής να προστατεύει τη φυσική της κληρονομιά. Χάρη στο πρόγραμμα, η περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου θα επωφεληθεί επίσης από ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών και κινητικότητας. Τέλος, στόχο του προγράμματος αποτελεί και η ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας στην περιοχή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του υπαίθριου πάρκου ελιάς

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή Υπαίθριου Πάρκου Ελιάς», προϋπολογισμού μελέτης…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη: «Θεμέλια» για τη δημιουργία Ενεργειακής Κατασκήνωσης βάζει ο Δήμος

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία Ενεργειακής Κατασκήνωσης (EnergyCamp) στη ΖΕΠ βρίσκεται ο Δήμος Κοζάνης…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άγνωστοι κόβουν δέντρα σε δρόμους της Πάτρας -Πρόκειται για δολιοφθορά λέει ο Δήμος

Για το απαράδεκτο φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορους δρόμους της πόλης, δέντρα…