Άρθρο Localit 24 Νοεμβρίου, 2014

Υπ. Υποδομών: θα επανακατατεθούν οι φάκελοι για την ανάπλαση Πανεπιστημίου και Φαληρικού

anaplasi-falirikouΤα έργα ανάπλασης στην Πανεπιστημίου και το Φαληρικό Δέλτα θα τα εγκρίνει η Κομισιόν σε έξι μήνες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ που επικαλείται  πηγές του υπουργείου Υποδομών. απεντάξουν τα έργα».

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου  Υποδομών η Κομισιόν έκρινε πως τα έργα -που επρόκειτο να δημοπρατηθούν έως το τέλος του έτους- δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα, τονίζουν ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι απεντάσσονται.

«Γιατί κάποιοι βιάζονται να απεντάξουν τα έργα;» ερωτούν, ενώ προσθέτουν ότι οι φάκελοι των έργων θα υποβληθούν εκ νέου και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει τη χρηματοδότησή τους «σε έξι μήνες από σήμερα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεώρησε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη χρηματοδότηση άλλων έργων, όπως η γραμμή 4 του Μετρό και η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Οι διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Υποδομών έρχονται μετά από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Ε.Ε. έθεσε εκτός  ΕΣΠΑ την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, κρίνοντάς τα «διακοσμητικά».

Το σκεπτικό της Κομισιόν είναι -σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής- πως δεν είναι δυνατόν τα εν λόγω έργα να συγχρηματοδοτηθούν με κοινοτικά κονδύλια τη στιγμή που εκκρεμεί η κατασκευή σημαντικών υποδομών και η ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων της χώρας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…