Άρθρο Localit 08 Μαΐου, 2021

Ξεκινούν οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγρινίου

Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Μαΐου, για 7η συνεχόμενη χρονιά, οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγρινίου, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του αστικού ιστού της πόλης, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, με προδιαγραφές οι οποίες ανταποκρίνονται στις αρχές της αστικής γεωργίας.

Συνολικά,  οι ωφελούμενοι είναι 85 μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου, στους οποίους παραχωρείται δωρεάν ένα κηποτεμάχιο έκτασης 50-70 τ.μ, φυτώρια, νερό άρδευσης, καθώς και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που απαιτείται για την εγκατάσταση και την φροντίδα των καλλιεργειών.

Όλες οι καλλιέργειες που αναπτύσσονται στον Δημοτικό Λαχανόκηπο, τυγχάνουν της επιστημονικής υποστήριξης των γεωτεχνικών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται και ο βιολογικός τους χαρακτήρας. Μοναδική υποχρέωση των ωφελούμενων δημοτών του λαχανόκηπου είναι η διάθεση ενός πολύ μικρού ποσοστού των παραγόμενων προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Με αυτή τη δράση ο Δήμος Αγρινίου, όπως εξηγεί, στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών του ομάδων, ενώ παράλληλα δίνει διέξοδο σε πολίτες προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, εκτόνωση, άσκηση και επαφή με την φύση και τις λειτουργίες της.

Παράλληλα σημειώνει ότι, στη λειτουργία του λαχανόκηπο εντάσσονται ενημερωτικές φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι επισκέψεις σχολείων του Δήμου, μέσω της ενημέρωσης και των βιωματικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα, συνεισφέρουν στην ευαισθητοποίηση και περιβαλλοντική εκπαίδευσης των μαθητών για σημαντικά θέματα όπως η βιολογική γεωργία, η κυκλική οικονομία, η κομποστοποίηση κλπ.

Επιπλέον και λόγω  των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, λαμβάνονται με σχολαστικότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…