Άρθρο Localit 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για προώθηση προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη από τις 8 το πρωί για προώθηση προσφύγων και μεταναστών προς το νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ, που εδώ και 10 μέρες, μετά την καταστροφή της Μόριας, διαμένουν στο δρόμο και σε προσωρινά παραπήγματα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιχείρηση παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λαμβάνοντας ειδικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση

Μεταξύ  των αστυνομικών και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με τον διαφαινόμενο σχεδιασμό της επιχείρησης η Αστυνομία αποκλείει τμήματα της διαδρομής όπου ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες και τους προωθεί προς τον νέο καταυλισμό.

Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στο Καρά Τεπέ υποβάλλονται από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε τεστ για κορονοϊό και αφού βγουν τα αποτελέσματα οδηγούνται στις σκηνές τους, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον ΕΡΤ μέχρι στιγμής 450 άτομα έχουν μεταφερθεί εντός της δομής, 250 έχουν ήδη εισέλθει μετά από τεστ και τα υπόλοιπα 200 αναμένονται.

Σήμερα ένατη μέρα από τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας οι περίπου 13.000 πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες  ζουν πάνω στον δρόμο ή σε κτήματα και στους προαύλειους χώρους επιχειρήσεων που και αυτές παραμένουν εννιά μέρες τώρα κλειστές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…