Άρθρο Localit 04 Οκτωβρίου, 2023

Τρόφιμα και φάρμακα με drone σε αποκλεισμένους κατοίκους στον Δήμο Μουζακίου

Η πρόσφατη επέλαση των θεομηνιών Daniel και Elias προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στις υποδομές των πληγεισών περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, με αποτέλεσμα κάτοικοι να είναι αποκλεισμένοι στις τοπικές κοινότητες.

Ο Δήμος Μουζακίου για τη στήριξη αυτών των κατοίκων χρησιμοποίησε μια πρωτοποριακή τεχνολογική μέθοδο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την εταιρεία Probotek που παρείχε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της, οργάνωσε μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς τροφίμων και φαρμάκων με drone (μη επανδρωμένο μικρό αεροσκάφος) σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο χειριστής Βασίλης Γαλανάκης από τα Κανάλια. Στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου οι οποίοι κατέγραψαν ζημιές που έγιναν σε οδοποιία και υποδομές.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία μελετητικών «φακέλων», υποστηρικτικών στη διεκδίκηση απαραίτητων χρηματοδοτήσεων από αρμόδια υπουργεία, για αποκαταστάσεις.

Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκε οποιοδήποτε διαθέσιμο μέσο δημόσιας η ιδιωτικής χρήσης για να μεταφέρει και να προμηθεύσει με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, ηλικιωμένους και άτομα με χρόνιες παθήσεις σε κοινότητες ή οικισμούς όπου κατολισθήσεις και καταπτώσεις είχαν αποκόψει τη συγκοινωνία με το Μουζάκι και άλλα χωριά. Πλέον η κατάσταση, όπως τονίζεται, έχει ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στον δήμο, αλλά οι ζημιές είναι πάρα πολλές και μεγάλες σε διάφορα σημεία και χρήζουν αποκατάστασης το συντομότερο, ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έντονη καταιγίδα στα Χανιά -Ήχησε το 112 στην Κρήτη

Με ραγδαία χαρακτηριστικά έφτασε στην Κρήτη τα ξημερώματα η καταιγίδα που “σφυροκοπάει” τη χώρα, ενώ…

Ρεπορτάζ 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλειστά σήμερα τα σχολεία σε Ρόδο και Κω

Κλειστά παραμένουν σήμερα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα σχολεία σε Ρόδο και Κω. Σύμφωνα με…

Ρεπορτάζ 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κακοκαιρία στις Κυκλάδες – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Πάρου Μυκόνου και Σύρου

Συνεχίζονται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις Κυκλάδες με ισχυρές βροχές και…