Άρθρο Localit 24 Οκτωβρίου, 2020

Τεχνικές δοκιμές 5G με drones στο Δημοτικό Γήπεδο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου HORIZON 2020, με τίτλο 5G!Drones πραγματοποίησε αρχικές τεχνικές δοκιμές, προκειμένου να διερευνηθεί η εφαρμογή και η ενσωμάτωση των δικτύων τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς (5G) στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones).

Στις τεχνικές δοκιμές με τον δήμο Αιγάλεω συμμετείχαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», οι εταιρείες «Infolysis», «Cosmote» από την Ελλάδα, «Cafatech», «Hepta» από την Εσθονία, «Robots Expert» από τη Φινλανδία.

«Τα αποτελέσματα των τεχνικών δοκιμών ήταν ενθαρρυντικά, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία του προγράμματος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας τόνισε τη σημασία της δυνατότητας ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών, όταν ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη και τη χρήση τους, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τους πολίτες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 10 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με παιχνίδι και δράσεις

Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια ανοιχτή γιορτή για παιδιά και…

Με μια ματιά 08 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος, που συγκέντρωσε και φέτος το…

Με μια ματιά 31 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Ναύπακτος γιόρτασε την ολοκλήρωση των έργων στο Ενετικό Λιμάνι

Αποδόθηκαν στην πόλη και τους πολίτες τα ολοκληρωμένα έργα συντήρησης, αποκατάστασης, στερέωσης και ανάδειξης του…