Άρθρο Localit 24 Οκτωβρίου, 2020

Τεχνικές δοκιμές 5G με drones στο Δημοτικό Γήπεδο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου HORIZON 2020, με τίτλο 5G!Drones πραγματοποίησε αρχικές τεχνικές δοκιμές, προκειμένου να διερευνηθεί η εφαρμογή και η ενσωμάτωση των δικτύων τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς (5G) στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones).

Στις τεχνικές δοκιμές με τον δήμο Αιγάλεω συμμετείχαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», οι εταιρείες «Infolysis», «Cosmote» από την Ελλάδα, «Cafatech», «Hepta» από την Εσθονία, «Robots Expert» από τη Φινλανδία.

«Τα αποτελέσματα των τεχνικών δοκιμών ήταν ενθαρρυντικά, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία του προγράμματος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας τόνισε τη σημασία της δυνατότητας ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών, όταν ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη και τη χρήση τους, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τους πολίτες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Την παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τη διαδικασία καθαρισμού των οικοπέδων ανακοίνωσε σε δηλώσεις…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στα Βόρεια Τζουμέρκα

Συνολικά 18 σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές, μήκους 41,4 χλμ. περίπου, θα αποκτήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοφανής η κυβερνοεπίθεση στην ΕΕΤΑΑ

Μέτρα για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων Πρωτοφανείς διαστάσεις για τα ελληνικά δεδομένα παίρνει η…