Άρθρο Localit 02 Σεπτεμβρίου, 2015

Τα μέτρα που αποφάσισε η Διυπουργική για το μεταναστευτικό και τους πρόσφυγες

ΜαξίμουΜε τέσσερις αποφάσεις επιχειρεί να μειώσει τα προβλήματα που προκαλούνται από τις προσφυγικές ροές η κυβέρνηση. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στη διυπουργική σύσκεψη υπό την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, πραγματοποιήθηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

  • Δημιουργείται Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, στο οποίο θα συμμετέχουν στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας, καθώς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Δρομολογεί δράσεις για τη βελτίωση, υλικοτεχνική ενίσχυση και στελέχωση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και περίθαλψης, καθώς και για την επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, που καταφεύγουν στη χώρα.
  • Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την άμεση αξιοποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλληλεγγύης και κοινοτικών κονδυλίων, προς αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών.
  • Επισπεύδεται η απορρόφηση των διαθεσίμων πόρων από τα προγράμματα αποκατάστασης και υποστήριξης της νησιωτικής οικονομίας, με στόχο την ανακούφιση των κοινωνιών των νησιών του Αιγαίου, που δέχονται τον κύριο όγκο των εισροών.

Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ανέφερε ότι τα μέτρα έχουν στόχο, μέσα σε σύντομο χρόνο  να νοιώσουν οι πρόσφυγες και οι κάτοικοι των νησιών μία βελτίωση για την κατάσταση που βιώνουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…