Άρθρο Localit 10 Δεκεμβρίου, 2019

Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα έργα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

Τη διαβεβαίωση ότι όλα τα έργα που είχαν προγραμματισθεί με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι θα υλοποιηθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ, είτε μέσα από το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση που θα αρχίσει να υλοποιείται από το υπουργείο Εσωτερικών στις αρχές του 2020, είτε μέσω των ΠΕΠ και των Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όπου αυτό είναι δυνατόν, επανέλαβε  ο Τάκης Θεοδωρικάκος προς τους δημάρχους που μετέχουν στο Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη», κατά τη διάρκεια ημερίδας που έγινε στη Γλυφάδα.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών σύντομα θα ολοκληρώσει τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης που θα δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ύψους 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, για την επόμενη τετραετία.

Επισήμανε ότι είναι αναγκαία η οργάνωση των Δήμων και των τεχνικών υπηρεσιών τους για να υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης των αναγκαίων πόρων και για το λόγο αυτό, όπως είπε, έχουν μεγάλη αξία πρωτοβουλίες όπως αυτή του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη» το οποίο αποτελεί ένα εργαλείο για την υλοποίηση μελετών και σχεδιασμών για έργα ανάπτυξης στους Δήμους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις αποφάσεις και στις ρυθμίσεις που έχει προχωρήσει το τελευταίο πεντάμηνο το υπουργείο Εσωτερικών για να βοηθηθεί η λειτουργικότητα των δήμων και κάλεσε τους δημάρχους να επεκτείνουν τη συνεργασία μεταξύ δήμων που έχουν κοινά γεωγραφικά χαρακτηριστικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά
Επίσης συνεχάρη το Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» και τον πρόεδρό του κ. Δημήτρη Καφαντάρη για την έγκριση 35 προγραμμάτων από την ΕΕ και χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία την έγκριση μετά από τις ενέργειες του Δικτύου, της πρότασης που υποβλήθηκε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για παροχή τεχνικής βοήθειας για την Ενεργειακή Μετάβαση της Μεγαλόπολης. Σημειώνεται ότι εγκρίθηκαν μόνο 7 προτάσεις από την Ειδική Γραμματεία, ανάμεσα σε αυτές και η πρόταση για τη Μεγαλόπολη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…