Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2016

Σύσκεψη δημάρχων στην Κρήτη για το προσφυγικό

πρόσφυγεςΝέα σύσκεψη των δημάρχων της Κρήτης πραγματοποιείται σήμερα με αντικείμενο τη φιλοξενία 2.000 προσφύγων στην Κρήτη την άνοιξη του 2017 και ειδικότερα, ποιοι φορείς θα αναλάβουν τη  διαχείριση του προγράμματος φιλοξενίας.

Σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Κρήτης θα εξεταστεί η λειτουργική και θεσμική επάρκεια των αναπτυξιακών εταιριών της Αυτοδιοίκησης στο νησί ώστε να αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, καθώς και εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Α.Ε., της ΑΚΟΜ Ψηλορείτης, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, της Κοινοπολιτείας Α.Ε. και της Αναπτυξιακής Λασιθίου.

Στόχος της σύσκεψης είναι να αποφασιστεί ο φορέας ή οι φορείς που θα συμβληθούν με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και θα αναλάβουν τη διαχείριση και κατανομή των κονδυλίων που προβλέπονται για τη φιλοξενία των προσφύγων στο νησί.

Ο φορέας αυτός θα λειτουργήσει ως ενδιάμεσος για την υλοποίηση του προγράμματος και θα είναι εκείνος ο οποίος θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, την εκμίσθωση κατοικιών ή μικρών ξενοδοχείων, την πρόσληψη προσωπικού (διερμηνείς, κοινωνικοί λειτουργοί κ.τ.λ.).

Τον οδικό χάρτη υλοποίησης του προγράμματος στην Κρήτη αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στις 25 Νοεμβρίου και εφόσον υπάρξει μέχρι τότε  πρόοδος  εκ μέρους των δήμων του νησιού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 9 πρόσωπα, απαλλαγή για 12 πρότεινε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τριών αυτοδιοικητικών, του τότε δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Ευ. Μπουρνούς,…

Ρεπορτάζ 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεκμηριωμένη πρόταση Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για την ίδρυση ΕΠΑ.Λ.

Τεκμηριωμένη πρόταση με την οποία αξιώνει την ίδρυση και λειτουργία Επαγγελματικού Λυκείου προκειμένου να καλυφθεί…

Ρεπορτάζ 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Στην εκκαθάριση & τακτοποίηση των αρχείων του προχωρά ο Δήμος

Σε εκκαθάριση και καταχώρηση/τακτοποίηση δημοτικών αρχείων προχωρά ο Δήμος Κατερίνης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,…