Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2012

Συνεχίζει η ΠΟΕ –ΟΤΑ τις καταλήψεις δημαρχείων

Συνεχίζει τις καταλήψεις όλων των δημαρχείων και τον αποκλεισμό της λειτουργίας των γραφείων προσωπικού η ΠΟΕ –ΟΤΑ.

Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της η ΠΟΕ -ΟΤΑ προχωρεί στη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενη για την απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει  χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους στην απόλυση και να θέσει υπό «Οικονομική Επιτροπεία» τους Δήμους.

Όπως υποστηρίζουν οι αποφάσεις αυτές θα επιφέρουν την πλήρη κατάρρευση του θεσμού και θα προκαλέσουν νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις και νέους φόρους στους πολίτες.

Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ –ΟΤΑ υπογραμμίζει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της, με ομόφωνη απόφασή της καλεί όλους τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι έτοιμοι να προστατεύσουν κάθε δημοτικό υπάλληλο που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Στο πλαίσιο αυτό από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 θα συνεχιστούν οι καταλήψεις των Δημαρχείων, ενώ καλούνται οι σύλλογοι και όλοι οι εργαζόμενοι, να παρεμβαίνουν ώστε τα Δημοτικά Συμβούλια να λάβουν απόφαση μη αποστολής οποιουδήποτε στοιχείου στην κατεύθυνση της απόλυσης εργαζομένων.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι συμμετέχον στις δράσεις της τρέχουσας εβδομάδας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

                                                                           Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:

  • ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. που συμμετέχει και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από τις12.00τομεσημέριμέχρι τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις12.30τομεσημέριστην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.
  • ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις8.00το πρωί μέχρι τις11.00το πρωί των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ υποδοχής και καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στην 3η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΔΗΜΑΡΧΩΝ, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» – Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Περίπτερο 8.

Η συγκέντρωση υποδοχής και καλωσορίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί, στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…