Άρθρο Localit 14 Ιουλίου, 2023

Συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με την αντιπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Maria Clara Martin: «Υποδειγματικός ο τρόπος  που οργανώσατε το ζήτημα ένταξης των προσφύγων στην Κρήτη»

«Υποδειγματικό» και «παράδειγμα προς μίμηση» χαρακτήρισε η αντιπρόσωπος  του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Maria Clara Martin τον τρόπο  που οργανώθηκε το ζήτημα ένταξης των προσφύγων στην Κρήτη κατά τη συνάντηση που είχε  το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουλίου με τον δήμαρχο  Ηρακλείου Βασίλη  Λαμπρινό.

Η κα Martin βρίσκεται στο Ηράκλειο με αφορμή την εκδήλωση της Αναπτυξιακής για την παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία προκειμένου να συνδέει δωρεάν πρόσφυγες που αναζητούν εργασία με εργοδότες.

Η κα Martin ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ηρακλείου για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων το 2016 στην Κρήτη, τονίζοντας ότι ήταν υποδειγματικοί για όλη την Ευρώπη. Ανέφερε μάλιστα ότι εντυπωσιάστηκε από την απόφαση που έλαβε ως πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, να μην δημιουργηθούν hotspot  στην Κρήτη. Τέλος σημείωσε  ότι ο τρόπος που οργανώθηκε  το ζήτημα της ένταξης των προσφύγων στο νησί αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του επισήμανε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών με συνθήκες αξιοπρέπειας τονίζοντας: «Ο δήμος Ηρακλείου υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων στην τοπική κοινωνία. Άλλωστε ο δήμος Ηρακλείου μαζί με τους υπόλοιπους δήμους στην Κρήτη, πρωτοστάτησε για την αξιοπρεπή υποδοχή και στέγαση των προσφύγων καθώς και για την ομαλή ένταξη και συνύπαρξη τους με τους πολίτες της Κρήτης . Η διαχρονική συνεργασία που έχουμε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μέσα από προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει έχει συμβάλει καθοριστικά προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Και σε αυτό το εγχείρημα που στοχεύει στην βελτίωση της επικοινωνίας των προσφύγων για τα θέματα της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, εμείς θα σταθούμε αρωγοί».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνεντεύξεις 12 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Ανακαλείται για τεχνικούς λόγους η εγκύκλιος για τα «e-Peitharxika»

Ανακαλείται για τεχνικούς λόγους  η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ σχετικά με την καταχώριση στοιχείων στην εφαρμογή…

Ευρωπαϊκά ... 26 Ιουνίου, 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισπανία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο διεκδικούν την προεδρία του Eurogroup

Η Ισπανία, η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο διεκδικούν την προεδρία του Eurogroup, την ώρα που…

Κορονοϊός - Πανδημία ... 15 Απριλίου, 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ: Οι επτά προτεραιότητες για μια σύγχρονη Αυτοδιοίκηση

Στην επόμενη μέρα της Αυτοδιοίκησης σε ένα σύγχρονο αποκεντρωμένο κράτος, τον ρόλο της ΚΕΔΕ και…