12 Φεβρουαρίου, 2015

Συνάντηση της ΚΕΔΕ με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, με πρωτοβουλία του Προέδρου, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Εποικοδομητική συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης,  με τον Πρόεδρο της  Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) κ. Θεόδωρο Κόντε και μέλη του Δ.Σ., παρόντος του Δημάρχου της Μήλου και Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ κου Γεράσιμου Δαμουλάκη, στα γραφεία της Ένωσης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν και να κατατεθούν οι απόψεις εκ μέρους των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της από κοινού συνεργασίας για την βελτίωση των υποδομών στους λιμένες της επικράτειας για τη διευκόλυνση και την ασφαλή εξυπηρέτηση των επισκεπτών που διακινούνται με κρουαζιερόπλοια.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης της λιμενικής υποδομής σε όλους τους τουριστικούς λιμένες και κυρίως του νησιωτικού χώρου, ώστε να παρέχεται η καλύτερη εξυπηρέτηση στους διακινούμενους επισκέπτες, παράγων ο οποίος θα δημιουργήσει και  κίνητρα  προσέλκυσης  περισσότερων πλοίων, προς όφελος της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσέγγισης και γενικότερα της Εθνικής Οικονομίας. Όπως σημείωσε ο κος Πατούλης «η ΚΕΔΕ βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων, υποστηρίζοντας  την προσπάθειά τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας.»

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Μήλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων  στις προωθούμενες διαδικασίες που έχουν αναληφθεί για τη βελτίωση του  λιμένα της Μήλου και τη διευκόλυνση της παραμονής των κρουαζιερόπλοιων εκεί.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της  Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που γίνονται για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, τη δημιουργία Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και την ανάγκη τήρησης σταθερής πολιτικής στις εκάστοτε νέες ρυθμίσεις.
Παράλληλα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του Δημάρχου της Μήλου να υπάρξει αυτή η συνάντηση που συμβάλλει  στην ανάπτυξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας και στην μεταφορά εμπειριών από τους χρήστες προς τους φορείς που διαχειρίζονται τους λιμένες.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται  σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ανταλλάσσονται απόψεις και να γίνονται γνωστά τα στοιχεία που αφορούν την κίνηση, καθώς και οι εξελίξεις που έχουν σχέση με τα καταρτιζόμενα από τις διαχειρίστριες εταιρείας προγράμματα δρομολογίων των πλοίων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή συνεδρίαση Προεδρείου ΚΕΔΕ, ΔΣ ΠΕΔ Κρήτης και Ολομέλειας Δημάρχων Κρήτης : Η Κρήτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ ταξίδεψαν στην Κρήτη και συμμετείχαν σε…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή της ΚΕΔΕ στο Workshop ELTI και Τ.Π.Δ. – Η εμπειρία των Εθνικών Αναπτυξιακών Τραπεζών στην κινητοποίηση πόρων από τους Ο.Τ.Α.

Δ. Παπαστεργίου: Οραματιζόμαστε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αναπτυξιακή Τράπεζα της Αυτοδιοίκησης.    …

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 18 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζητήματα των νησιωτικών δήμων στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΚΕΔΕ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων  Δ. Παπαστεργίου βρέθηκε στην Κω, και συζήτησε με το…