Άρθρο Localit 12 Απριλίου, 2016

Στους 53.381 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα

Σε 53.381 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης. Από αυτούς μόλις οι 80 είναι νέες αφίξεις. Στα νησιά παραμένουν 7.055 πρόσφυγες, οι περισσότεροι (4.041) στη Λέσβο.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.405 πρόσφυγες. Αισθητά μειωμένος είναι ο αριθμός όσων βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά (3.806) μετά την έναρξη λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, όπου έχουν μεταφερθεί 795 άτομα.

Στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Λάρισα βρίσκονται 2.376 άτομα και στον δήμο Ανδραβίδας στη νότια Ελλάδα 340.

Η βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να φιλοξενεί την πλειονότητα των προσφύγων (29.205), από τους οποίους οι 11.194 είναι στο camp της Ειδομένης και οι 1.237 στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου.

Επίσης, 298 πρόσφυγες φιλοξενούνται πλέον σε νέο κέντρο φιλοξενίας στο Χαλκερό του δήμου Καβάλας, χωρητικότητας 350 ατόμων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…