Άρθρο Localit 07 Οκτωβρίου, 2019

Στον Πειραιά το «Νήσος Σάμος» με 466 μετανάστες από Λέσβο-Χίο

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος», μεταφέροντας 453 μετανάστες από το κέντρο της Μόριας στη Μυτιλήνη και 13 από τη Χίο. Πρόκειται για τις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες που έχουν αιτηθεί άσυλο. Εντός της ημέρας να επιβιβαστούν σε 17 λεωφορεία με προορισμό τη δομή στο Βαγιοχώρι κοντά στη λίμνη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.

   ‘Αλλοι 71 μετανάστες μεταφέρονται από τη Λέρο και από την Κω με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “blue star 2”. Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στην πύλη Ε-1 στις 09:40 το πρωί. Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας σε Αττική και Κόρινθο.

   Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα περίπου 400 αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας με αρματαγωγό του πολεμικού ναυτικού από τη Σύμη στον Πειραιά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…