Άρθρο Localit 14 Μαρτίου, 2022

Στις κατασκηνώσεις του δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα οι πρώτοι πρόσφυγες και παιδιά από την Ουκρανία

Τους πρώτους πρόσφυγες από την Ουκρανία φιλοξενούν ήδη οι κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα. Οι δύο δήμοι ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα μια στενή συνεργασία, προκειμένου να θέσουν σε πλήρη λειτουργία τις συγκεκριμένες κατασκηνώσεις και να μετατραπούν σε μια δομή φιλοξενίας, για ανθρώπους που τους χτύπησε η ρωσική εισβολή και ο πόλεμος.

Ήδη έφτασαν και εγκαταστάθηκαν 25 άτομα, στο σύνολό τους γυναίκες με παιδιά κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, όλοι από την πόλη Σαρτανά, η οποία ήταν από τις πρώτες που χτυπήθηκε -μάλιστα αυτή η ουκρανική πόλη είναι αδελφοποιημένη με τον Δήμο Ζωγράφου.

Οι δύο δήμαρχοι, Βασίλης Θώδας και Ευάγγελος Μπουρνούς, βρίσκονται επί ποδός, ώστε να οργανωθεί πλήρως η φιλοξενία, παρέχονται ήδη όλα τα αναγκαία και οι χώροι είναι θερμαινόμενοι, ενώ κι ένας γιατρός έχει τεθεί στη διάθεση των προσφύγων, για ό,τι χρειαστεί και ιδιαίτερα για τα παιδιά, που έχουν περάσει όλο αυτό το σοκ.

Ακόμη υπάρχει ειδική μέριμνα και για τα μαθήματά τους και ήδη ο δήμος Ραφήνας φρόντισε ώστε όσα παιδιά βρίσκονται σε σχολική ηλικία, να ενταχθούν άμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν σε σχολείο της Ραφήνας. Άλλωστε οι περισσότεροι από τους φιλοξενούμενους που έφτασαν στην κατασκήνωση μιλάνε και ελληνικά.

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής, καθώς από την πρώτη στιγμή που έμαθαν ότι τέθηκε σε λειτουργία αυτή η δομή, καταφτάνουν για να προσφέρουν ό,τι μπορεί να χρειαστούν οι φιλοξενούμενοι. Η παράκληση που έχει γίνει από τον υπεύθυνο, ο οποίος είναι ομογενής από τη Σαρτανά, είναι να γίνονται στοχευμένες προσφορές, δηλαδή να έρχονται οι ενδιαφερόμενοι πρώτα σε μια συνεννόηση με τους ανθρώπους της δομής, ώστε να ενημερώνονται ποια είδη είναι απαραίτητα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρχισε η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η…

Ρεπορτάζ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρευνα για τη βελτίωση των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΠΑΩ

Με το σύνθημα «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι» η Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…