Άρθρο Localit 31 Μαρτίου, 2023

Στη Λάρισα τον Ιούνιο πανελλαδικό φόρουμ για το ποδήλατο και την ποδηλασία

Η διοργάνωση του 1st Larissa Cycling Forum, το πρώτου πανελλαδικού φόρουμ για την ποδηλασία και το ποδήλατο στην Ελλάδα με τίτλο «ποδηλατώντας με το βλέμμα στο μέλλον», που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1  – 3 Ιουνίου στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, αποτελεί κεντρικό στοιχείου του μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ), το οποίο υπεγράφη την Πέμπτη 30 Μαρτίου, από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον πρόεδρο της ΕΟΠ, Βασίλη  Διαμαντόπουλο.

“Το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο έχει εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει τριετή διάρκεια και περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν από Δήμο και ΕΟΠ, με στόχο την περαιτέρω προώθηση της ποδηλασίας σε μια πόλη που χρησιμοποιεί ήδη σε μεγάλο βαθμό το ποδήλατο,  ενώ τα τελευταία χρόνια η αύξηση της χρήσης του είναι μεγαλύτερη αφού η πόλη αποκτά και αντίστοιχες υποδομές (δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομοι κ.α.)”, όπως σημειώνει ο Δήμος Λαρισαίων.

Σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η πόλη, για την προώθηση των ήπιων μορφών μετακίνησης, μεταξύ αυτών και του ποδηλάτου, με τα έργα ανάπλασης και απόδοσης του δημόσιου χώρου στους πολίτες με τα έργα βιώσιμης κινητικότητας, και υπογράμμισε την άψογη συνεργασία με την ΕΟΠ για την διοργάνωση πέρσι του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος. Η συνεργασία αυτή άνοιξε το δρόμο για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, τόνισε ο δήμαρχος για να συμπληρώσει τα εξής:

«Η πόλη αλλάζει κουλτούρα. Ήταν μονόδρομος το 1st Larissa Cycling Forum. Είμαστε στη θέση να συνυπογράψουμε ένα τριετές τέτοιο συμβόλαιο, να προωθήσουμε την υπόθεση του ποδηλάτου ο καθένας από τη μεριά του. Βασικά στοιχεία του φόρουμ: η εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, η διάδοση της ποδηλατικής κουλτούρας, η προβολή της πόλης μας στο εξωτερικό, η ενσωμάτωση καλών πρακτικών στην πόλη. Ίσως είναι λίγο και το τριετές συμβόλαιο. Παράλληλα θα λάβουν χώρα κι άλλες δραστηριότητες στην πόλη: Ποδήλατο και σχολείο, ποδήλατο και δουλειά, ποδήλατο και ψώνια, ποδήλατο για την υγεία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠ Βασίλης Διαμαντόπουλος, εξέφρασε την χαρά του για την υπογραφή του μνημονίου, τονίζοντας ότι η επιλογή της Λάρισας προφανώς δεν είναι τυχαία αφού όπως υποστήριξε,  η Λάρισα και άλλες Θεσσαλικές πόλεις έχουν βάλει το ποδήλατο στην καθημερινότητά του.

Συμπλήρωσε δε πως “με σύνθημά μας το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης – ψυχαγωγίας και άθλησης μαζί με την επιτροπή ανάπτυξης της Ομοσπονδίας, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μπορέσουμε να υιοθετήσουμε πρακτικές χωρών της Ευρώπης για τη χρήση του ποδηλάτου με τα μεγάλα πλεονεκτήματα που απορρέουν από αυτή τη χρήση (περιβαλλοντικά, συγκοινωνιακά, οικολογικά, υγείας, οικονομίας”)”.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή του Forum συμπίπτει με την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρέθυμνο: Υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο ιστορικό κέντρο του οικισμού Ατσιποπούλου

Τη σύμβαση κατασκευής της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στο ιστορικό κέντρο του οικισμού…

Ρεπορτάζ 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εταίροι από 44 ευρωπαϊκές χώρες στη Σητεία στα πλαίσια του Region 4Climate

Εκπροσώπους από 44 χώρες της Ευρώπης, υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμος Σητείας, ως εταίρος του ευρωπαϊκού…

Ρεπορτάζ 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σητεία: Σε πλήρη λειτουργία το σύστημα τηλεμετρικών σταθμών προειδοποίησης πλημμυρικών φαινομένων

Στη διάθεση του δημότη, σε πλήρη λειτουργία πλέον, είναι το σύστημα παρακολούθησης των τριών σταθμών…