Άρθρο Localit 22 Δεκεμβρίου, 2021

Σταθερά τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Διονύσου το 2022

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου τα νέα Δημοτικά Τέλη, με ισχύ από 1/1/2022, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Εντεταλμένου Συμβούλου Οικονομικών Πόρων και Ψηφιακών Εφαρμογών Γιάννη Τσουδερού και τις Οικονομοτεχνικές μελέτες της Υπηρεσίας Εσόδων.

Σε ότι αφορά το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, παρέμεινε αμετάβλητος χωρίς αύξηση ο Γενικός Συντελεστής του 1,05 € / τ.μ. των κατηγοριών Α΄ και Β΄, αναφορικά με τις κατοικίες και τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για Κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αναφορικά με το Φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων ακινήτων (ΦΗΧ)  συνεχίζεται ο σταδιακός εξορθολογισμός του σημερινού καθεστώτος. Ειδικότερα ο συντελεστής για τους στεγασμένους χώρους παραμένει στο 0,25 (για Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Διόνυσο, Κρυονέρι, Ροδόπολη) και διαμορφώνονται στο 0,12 (για Δροσιά και Σταμάτα).

Μετά από την τροποποίηση των συντελεστών επιτυγχάνεται η ενίσχυση των κονδυλίων λειτουργικών δαπανών και συντήρησης των σχολείων του Δήμου Διονύσου κατά 29.201 €.

Σε ότι αφορά το ανταποδοτικό τέλος ύδρευσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διατήρηση του ισχύοντος τιμολογίου, διατηρώντας παράλληλα τους μειωμένους συντελεστές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στις σχετικές τοποθετήσεις του υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αποφάσισε να διατηρήσει για ακόμη μία χρονιά τα δημοτικά τέλη στα ίδια χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με άλλους Δήμους,  με την ελπίδα ότι εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση των οικονομικών του Δήμου θα μπορούν να γίνουν και περαιτέρω μειώσεις.

Στην ίδια συνεδρίαση,  εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Εντεταλμένης Συμβούλου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας Γεωργίας Κριεμάδη, για τη θέσπιση ενός νέου προγράμματος τακτικής διανομής δέματος με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης σε φοιτητές με οικονομικά προβλήματα, με την ονομασία «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων με συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, προς το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…