Άρθρο Localit 29 Νοεμβρίου, 2022

Στ. Αρναουτάκης: Η περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τις ενεργειακές κοινότητες

Την έμπρακτη στήριξη στις Ενεργειακές Κοινότητες, μέσω σημαντικών δράσεων, με την παρότρυνση και ελπίδα να αποτελέσουν παράδειγμα ευαισθητοποίησης και άλλων φορέων επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό στη γενική συνέλευση της «Μινωικής Ενεργειακής Κοινότητας», που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην κάλυψη των αναγκών 100 σεισμόπληκτων οικογενειών σε ρεύμα, στα πλαίσια της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ενώ υπενθύμισε πως η λήψη ηλεκτρικής ενέργειας για το κεντρικό κτίριο της περιφέρειας μέσω εικονικού συμψηφισμού από το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο, αποτελεί μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση που διαδίδει το μήνυμα της αειφορίας.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη προγράμματος κατάρτισης σε πολίτες κάθε ηλικίας ανεξαρτήτου ειδίκευσης, σε ολόκληρη την Κρήτη, για τα πλεονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την λειτουργία των ενεργειακών κοινοτήτων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του, «όλοι αναγνωρίζουμε πλέον την αναγκαιότητα στροφής προς τις καθαρές μορφές ενέργειας, με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Μόνο μέσα από τέτοιες συλλογικότητες, ανοίγει ο δρόμος για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων του τόπου μας».

Η Μινωική Ενεργειακή Κοινότητα ιδρύθηκε δύο χρόνια πριν και  αριθμεί πλέον πάνω από 540 μέλη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος στον Δήμο Σερρών

Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου, η λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος, στο ΚΕΠ Υγείας –…

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημόσια διαβούλευση για την Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου στην Αλαγονία

Εκδήλωση με αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για τον Ταΰγετο, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας,…

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την εκπόνηση του Σ.Α.Π. του Δήμου Ωραιοκάστρου

Πρόσκληση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) απευθύνει προς…