Άρθρο Localit 17 Οκτωβρίου, 2015

Σλοβενία: Έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες, αφού η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορα με την Κροατία

πρόσφυγεςΤο πρώτο λεωφορείο που μεταφέρει πρόσφυγες έφτασε στο μεθοριακό πέρασμα μεταξύ Κροατίας και Σλοβενίας σήμερα, όπως ανακοίνωσε η σλοβένικη αστυνομία αφού η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της με την Κροατία, προωθώντας τους πρόσφυγες στη γειτονική Σλοβενία.

«Το λεωφορείο είναι στο μεθοριακό πέρασμα και τώρα οι πρόσφυγες θα υποβληθούν στη διαδικασία καταγραφής», δήλωσε ο Μπόγιαν Κίτελ εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι επιβαίνουν στο λεωφορείο.

Η Σλοβενία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι αναστέλλει όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη γειτονική Κροατία, καθώς προετοιμάζεται για την αναμενόμενη άφιξη πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων που το Ζάγκρεμπ εκτιμάται πως θα ανακατευθύνει προς το σλοβένικο έδαφος, μετά την απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορά της τα μεσάνυχτα (01:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο σλοβένικος οργανισμός σιδηροδρόμων.

Στο μεταξύ τόσο η Σλοβενία όσο και η Κροατία ανακοίνωσαν χθες ότι δεν πρόκειται να περιορίσουν την εισροή μεταναστών στο έδαφός τους για όσο διάστημα η Αυστρία και η Γερμανία κρατούν τα σύνορά τους ανοικτά, όμως η Λιουμπλιάνα βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ζάγκρεμπ για το ενδεχόμενο να προωθούνται οι πρόσφυγες μόνο σε δύο μεθοριακά περάσματα.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο ασφαλείας της Σλοβενίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε στο Ρόιτερς ότι σήμερα οι πρόσφυγες αναμένεται να εισέλθουν στη χώρα μέσω των μεθοριακών περασμάτων Γκρουσκόβγε και Πετίσοβτσι, τα οποία βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Τον προηγούμενο μήνα μόλις 3.000 πρόσφυγες πέρασαν από τη Σλοβενία, η οποία είναι σε θέση να υποδέχεται 8.000 ανθρώπους ημερησίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες «έξυπνες» διαβάσεις για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια

Ο Δήμος Βριλησσίων προχώρησε σε παρεμβάσεις ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, με την εγκατάσταση νέων «έξυπνων»…

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22η ΔΕΒΘ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του κόσμου του βιβλίου

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί η 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου…