Άρθρο Localit 05 Οκτωβρίου, 2022

Σήμερα το Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για το κόστος θέρμανσης

Πανφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κόστος θέρμανσης, πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη στις 5 το απόγευμα  στη κεντρική πλατεία της πόλης..

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν κοινωνικοί εταίροι, φορείς, σύλλογοι σωματεία και συνδικάτα με τη στήριξη του δήμου Φλώρινας.

Όπως είχαν αναφέρει τα μέλη της επιτροπής αγώνα σε πρόσφατη συνέντευξη: “Ζητούμε μια δίκαιη αντιμετώπιση και στήριξη οικονομική στον κάθε πολίτη της Φλώρινας”, καλώντας όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.
“Έχουμε προτάσεις και έτοιμες μελέτες για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζουν όλοι οι κάτοικοι που ζουν σε μια περιοχή που έχει μακρύ και βαρύ χειμώνα παρατεταμένης διάρκειας”, τόνισε τέλος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Κώστας Σιάκος.
Αντίστοιχο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κόστος  θέρμανσης πραγματοποιείται σήμερα και στη γειτονική Καστοριά που αντιμετωπίζει τις ίδιες δυσκολίες από το κόστος θέρμανσης κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Παρών στο συλλαλητήριο δηλώνει και ο  δήμος Πρεσπών 

Την στήριξη της δημοτικής αρχής του δήμου Πρεσπών εξέφρασε με μήνυμά του προς τους διοργανωτές ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Συγκεκριμένα ο κ,. Πασχαλίδης αναφέρει τα εξής στο μήνυμά του:

Ο χειμώνας που έρχεται μας τρομάζει όλους, οι τιμές σε όλα τα μέσα θέρμανσης έχουν εκτοξευτεί. Οι αγρότες μας που είδαν πρόσφατα την παραγωγή τους να καταστρέφεται από το χαλάζι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα καύσιμα για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, οι επιχειρήσεις τουρισμού απειλούνται να μην μπορούν να λειτουργήσουν τον χειμώνα από τη δαπάνη για θέρμανσης, οι ποσότητες στα καυσόξυλα της Κρατικής Διαχείρισης Δασών έχουν περιοριστεί και οι ακρίτες των Πρεσπών γίνονται όλο και περισσότερο έρμαιο των εμπόρων ξυλείας.

Για πρώτη φορά, εδώ και αρκετά χρόνια, ο δήμος Πρεσπών δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τα κόστη ενέργειας στα σχολεία με την υπάρχουσα χρηματοδότηση.

Τώρα είναι η ώρα να πούμε «ως εδώ!» και, για να μην ερημώσει ο τόπος μας, να απαιτήσουμε κόστος θέρμανσης που να μπορούμε να καλύψουμε, καυσόξυλα από τα δάση μας κατά προτεραιότητα στους κατοίκους των παραδασόβιων κοινοτήτων και επιδότηση κάθε μορφής θέρμανσης στην περιοχή μας χωρίς περιορισμούς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Κικίλιας: Ενισχύουμε την πρόληψη με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Η ενίσχυση της πρόληψης τίθεται στο επίκεντρο του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασίας,…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο θερμότερος Νοέμβριος τα τελευταία 15 χρόνια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά Αιγαίου

Η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών τον φετινό Νοέμβριο κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για τον περιορισμό της πευκοκάμπιας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι αεροψεκασμοί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης για τον περιορισμό του…