Άρθρο Localit 24 Ιουνίου, 2021

Πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ ετοιμάζεται στον Δήμο Ελευσίνας

Μία πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ έχει εντάξει στον προγραμματισμό του ο Δήμος Ελευσίνας, στοχεύοντας να παρέχει στους μικρούς δημότες με ειδικές ικανότητες, ευκαιρίες για αλληλεπίδραση και παιχνίδι.

Ο χώρος θα περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα και κατασκευές, ώστε να μπορούν να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, το έργο θα γίνει μέσα από συνέργεια με τα Ελληνικά Πετρέλαια και τελεί υπό την αιγίδα της «Επιτροπής 2021».

«Το θέμα των παιδικών χαρών είναι ιδιαίτερα σύνθετο, αφού πολλές από τις παιδικές χαρές μέχρι πρόσφατα δεν διέθεταν τη σχετική πιστοποίηση. Είναι ένα ζήτημα, το οποίο μας απασχολεί, δίνουμε λύσεις μέρα την ημέρα, βάζοντας σε τάξη και αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν δυσκολίες, αφού η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Ειδικότερα, όσον αφορά την παιδική χαρά ΑμεΑ, αυτό που θέλουμε είναι να μην αφορά αποκλειστικά παιδιά µε αναπηρία, αλλά να µπορεί να φιλοξενήσει δημιουργικά όλα τα παιδάκια.

Αυτό ζήτησα να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν στον σχεδιασμό της, προκειμένου όλα τα παιδιά να συνυπάρχουν. Το μεγάλο ζητούμενο, είναι η ένταξη, η συµµετοχή και η κοινωνικοποίηση όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Ελευσίνας.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες «έξυπνες» διαβάσεις για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια

Ο Δήμος Βριλησσίων προχώρησε σε παρεμβάσεις ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, με την εγκατάσταση νέων «έξυπνων»…