Άρθρο Localit 27 Οκτωβρίου, 2021

Πολιτιστικό Κέντρο για τις ευπαθείς ομάδες απέκτησε η Λάρισα

Με ένα νέο κτίριο που που θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού για τις ευπαθείς ομάδες, ενισχύονται οι  κτιριακές υποδομές του Δήμου Λαρισαίων.  Πρόκειται για το πολιτιστικό κέντρο ευπαθών ομάδων, το οποίο βρίσκεται στην οδό Γαριτσίου, στη συνοικία Αβέρωφ.

Μέσα από την συνεργασία και τη συνέργεια αρχών και φορέων έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθεί μια σημαντική υποδομή για την πόλη της Λάρισας, όπως είπε  μεταξύ άλλων ο δήμαρχος  Α. Καλογιάννης, προσθέτοντας ότι παραδίδεται στην κοινωνία της πόλης και ειδικότερα στις ευπαθείς ομάδες της.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι από την πρώτη ημέρα η δημοτική αρχή έχει θέσει πολύ ψηλά ως προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική και τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι, εργάστηκαν για την αποπεράτωση του κτιρίου και ειδικότερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας.

Το κτίριο θα μετατραπεί σε εστία πολιτισμού μέσω των δράσεων της διεύθυνσης Πρόνοιας, σύμφωνα με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων  Ευθ. Ζιώγα.

Σκοπός, όπως είπε, είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού πολυχώρου όπου θα προάγεται ο πολιτισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη. Το κέντρο μπορεί να εξυπηρετεί 150 ωφελούμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και ειδικότερα άτομα με αναπηρίες (σωματικές ή ψυχικές ή νοητικές και αισθητηριακές), νοικοκυριά με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, φτωχοί συνταξιούχοι με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, ηλικιωμένοι άνω των 65 χωρίς περίθαλψη.

Έμφαση θα δοθεί αφενός στην εφηβική ηλικία, αλλά και στην ιδιαίτερη ηλικία 45 – 60 που είναι πιθανόν να μην μπορούν λόγω ανεργίας ή οικογενειακής κατάστασης να έχουν τρόπους  συμμετοχής σε δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι προκύπτουν μέσα από τις δομές των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ενώ για τη λειτουργία του κέντρου θα υπάρξει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πολιτών, τον ΟΑΕΔ, το Κέντρο δια βιου Μάθησης κ.α.

Το κτίριο είναι εμβαδού 300 τ.μ. περίπου και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας με το ποσό των 690.000 ευρώ περίπου. Αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, όπου στο ισόγειο θα λειτουργήσει αίθουσα πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων, στο 1ο όροφο λειτουργεί αίθουσα επιμορφωτικών προγραμμάτων (εκμάθηση Η/Υ, σχολές γονέων, ΚΕΠ Υγείας, Γραφείο Υποστήριξης με ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό κ.α. ενώ στον δεύτερο όροφο θα λειτουργήσει αίθουσα εκπαίδευσης – ενημέρωσης και εκθεσιακός χώρος.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται έως την Παρασκευή η αποχή των εργαζομένων στην καθαριότητα

Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων, εξαιρέσιμων νυχτερινών, χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, αποζημίωση των ΜΑΠ παρελθόντων ετών…

Ρεπορτάζ 29 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στ. Αρναουτάκης: Η περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τις ενεργειακές κοινότητες

Την έμπρακτη στήριξη στις Ενεργειακές Κοινότητες, μέσω σημαντικών δράσεων, με την παρότρυνση και ελπίδα να…

Ρεπορτάζ 29 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι ιστορικοί κινηματογράφοι Ιντεάλ, Άστορ και Αελλώ

Ομόφωνη υιοθέτηση ψηφίσματος της «Ανοιχτής Πόλης» Την κήρυξη ως διατηρητέας, της χρήσης των ιστορικών κινηματογραφικών…