Άρθρο Localit 01 Σεπτεμβρίου, 2023

Πλήρης αντίθεση του Δήμου Χαλανδρίου στους όρους ένταξης του αμερικανικού κολεγίου ACS στο Σχέδιο Πόλης

Την πλήρη αντίθεσή του εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου  στους χαριστικούς- όπως τους χαρακτηρίζει –  όρους ένταξης του αμερικανικού κολεγίου ACS στο Σχέδιο Πόλης, καταψηφίζοντας τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου ένταξης του ακινήτου του ACS.

«Η ένταξη του ακινήτου, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, επιχειρείται με ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, δεδομένου ότι εξαιρέθηκε, με υπουργική απόφαση, από το ΦΕΚ με το οποίο εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη ένταξης στο σχέδιο πόλης της «Ζώνη Δουκ. Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη», το Μάιο του 2023.

Το ακίνητο έκτασης 32 στρεμμάτων του ACS, θα ενταχθεί στο σχέδιο, σύμφωνα με τη μελέτη, ΧΩΡΙΣ το κολλέγιο να πληρώσει στο Δήμο τις νόμιμες εισφορές σε γη και χρήμα, γεγονός που συνεπάγεται την παράλογη επιβάρυνση των μικροϊδιοκτητών που θα καταβάλλουν εισφορά προσαυξημένη κατά 10%, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι εισφορές που εκπίπτουν για το ACS είναι αναγκαίες, προκειμένου να γίνουν οι απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων, οι διανοίξεις οδών και τα έργα υποδομών που έχουν προβλεφθεί στις περιοχές που εντάσσονται».

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου: Άδικη, αστήρικτη, παράνομη και καταστροφική για το Χαλάνδρι η εξαίρεση του ACS

 «Με βάση το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο που προωθείται για το ACS, το ακίνητο μπαίνει στο σχέδιο, με σχεδόν διπλάσιο συντελεστή δόμησης από τον προβλεπόμενο και με ανύπαρκτες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση της περιοχής. Πρόκειται για εντελώς άδικη, αστήρικτη, παράνομη και καταστροφική για το Χαλάνδρι κυβερνητική απόφαση που ευνοεί σκανδαλωδώς το ACS.
»Και όμως η πλειοψηφία των παρατάξεων και των υποψήφιων δημάρχων της αντιπολίτευσης δεν θεώρησαν το θέμα σοβαρό και απείχαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
», υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με παλαιότερες ομόφωνες αποφάσεις του, ζητούσε να μην εξαιρεθεί το κολλέγιο από τις εισφορές και να τηρηθεί η ισοτιμία και η νομιμότητα προς όλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Χαλανδρίου τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη χαριστική ένταξη του ACS καταψήφισαν η διοίκηση και, από την αντιπολίτευση, οι παρατάξεις «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023 του Μάνου Κρανίδη, «Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου» της Λούλας Καρατζά και «Χαλάνδρι Ενάντια» του Σωτήρη Λαπιέρη.  Η παράταξη της κ. Κρίστης Αγαπητού απείχε, ενώ οι παρατάξεις Πράσσου, Ανδρεόπουλου, Θωμά και Βάσιου δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Παράταση υποβολής αιτήσεων για μείωση δημοτικών τελών

Έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, παρατείνεται στον Δήμο Δράμας, η υποβολή αιτήσεων για μείωση δημοτικών…