Άρθρο Localit 11 Μαρτίου, 2013

Πάτρα: Αύξηση 40% στα παιδοψυχιατρικά περιστατικά

imagesΚατά 40% έχουν αυξηθεί τα παιδοψυχιατρικά περιστατικά τα δύο τελευταία χρόνια στην Πάτρα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια ημερίδας  που που πραγματοποιήθηκε στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων. Οι αιτίες εντοπίζονται στην οικονομική κρίση και οι παιδοψυχολόγοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως τόνισε η ψυχολόγος Κων/να Κοτσή, τα παιδιά βιώνουν το άγχος των γονιών τους για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Οι συνέπειες από την οικονομική κρίση ανά ηλικία καταγράφτηκαν ως εξής:

Οι νέοι από 12 μέχρι 18 ετών λόγω της οικονομικής κρίσης αισθάνονται απογοήτευση, φοβίες και εχθρότητα.

Τα μωρά, από ενός μέχρι τριών ετών, τα χαρακτηρίζουν αμφιβολίες, έλλειψη πρωτοβουλιών, ντροπή, εκνευρισμός και αρνητισμός.

Τα παιδιά, ηλικίας από τριών μέχρι έξι χρόνων, αισθάνονται ανασφάλεια, ατολμία, παρουσιάζουν εφιάλτες, φοβίες και αγχώδεις διαταραχές, αντί να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες.

Στην ηλικιακή κατηγορία από έξι μέχρι δώδεκα χρόνων, τα παιδιά κυριεύονται από αίσθημα αποτυχίας και κατωτερότητας, λόγω της οικονομικής πίεσης που υφίστανται οι γονείς τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…