Άρθρο Localit 10 Ιανουαρίου, 2024

Παράταση της προθεσμίας επιστροφής των οικίσκων από τους σεισμόπληκτους ενοικιαστές ζητά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας 

Την παράταση της προθεσμίας επιστροφής των οικίσκων που είχαν παραχωρηθεί σε σεισμόπληκτους ενοικιαστές,  μετά το σεισμό 27ης Σεπτεμβρίου 2021, ζητά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, με επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Ο δήμαρχος στην επιστολή του, αναφέρεται στο υπ΄ αρ. πρωτ. 20652/19- 10 -2023 έγγραφο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με το οποίο έντεκα οικογένειες που φιλοξενούνται στους οικίσκους προσωρινής διαβίωσης στο Αρκαλοχώρι και στη Βόννη, θα έπρεπε να έχουν παραδώσει τους οικίσκους που τους είχαν παραχωρηθεί από το Δήμο, έως τις  31/12/2023, εξέλιξη που εν τέλει δεν υλοποιήθηκε.

Ο κ. Κεγκέρογλου ζητάει να παραταθεί η καταληκτική προθεσμία επιστροφής των οικίσκων τουλάχιστον για έναν χρόνο ακόμα, δηλαδή μέχρι τις 31/12/2024, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, η μετεγκατάσταση των οικογενειών αυτών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κοινωνική ευαλωτότητα τους.

Ειδικότερα όπως υπογραμμίζει:

“Λόγω των ιδιαιτεροτήτων των οικογενειών αυτών (ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες  ομάδες με χρόνια προβλήματα υγείας ενώ ορισμένες από αυτές είναι  πολύτεκνες), μία πιθανή “έξωση” τους από τους οικίσκους  θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων αλλά και των παιδιών τους.  Την ίδια ώρα λόγω της παντελούς έλλειψης άλλης στέγης προς ενοικίαση στον οικισμό του Αρκαλοχωρίου και της Βόννης και επειδή καθυστερεί πάρα πολύ η διαδικασία αδειοδότησης της επισκευής σπιτιών είτε προς ιδιόχρηση είτε προς ενοικίαση, κρίνεται απαραίτητο να παραταθεί η καταληκτική προθεσμία επιστροφής των οικίσκων τις 31-12-2023 τουλάχιστον έως της 30/12/2024, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή μετεγκατάσταση των οικογενειών αυτών. Θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν από το αρμόδιο Υπουργείο και θα εξετάσει με την ανάλογη ευαισθησία το σοβαρό αυτό ζήτημα”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χ.Δούκας: «Οι δημοτικές αρχές πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν»

«Στην Ευρώπη των πόλεων και των περιφερειών, την οποία επιθυμούμε, πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Σύμβαση για την εκπόνηση της Μελέτης «Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας»,…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Έξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κατερίνης

Δώδεκα έξυπνα παγκάκια εγκαθίστανται σε σημεία της πόλης, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.…