Άρθρο Localit 31 Οκτωβρίου, 2013

Παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο

ανεργίαΣταθερή σε επίπεδα-ρεκόρ διατηρήθηκε η ανεργία στην Ευρωζώνη, το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό της ανεργίας στην ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στο 12,2% το Σεπτέμβριο,  στα ίδια επίπεδα με αυτά του Αυγούστου, παρά τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, σε δημοσκόπηση του Bloomberg,  οι οποίοι ανέμεναν υποχώρηση στο 12%.

Στην Ε.Ε. των 28 η ανεργία διαμορφώθηκε στο 11,0%, επίσης σταθερή σε σύγκριση με τον Αύγουστο, από 10,6% το Σεπτέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat,  τα υψηλότερα σημειώνονται στην Ελλάδα στο 27,6% (στοιχεία Ιουλίου) και την Ισπανία στο 26,6%. Στην Ιταλία η ανεργία αυξήθηκε στο 12,5% το Σεπτέμβριο.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία στο 4,9%, στη Γερμανία στο 5,2% και στο Λουξεμβούργο στο 5,9%, ενώ

Την ίδια στιγμή, η ανεργία στους νέους στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 24,1% από 23,6% το Σεπτέμβριο του 2012. Το ρεκόρ  της ανεργίας στους νέους διατηρεί η Ελλάδα με ποσοστό που  εκτοξεύεται στο 57,3%, ενώ ακολουθεί η  Ισπανία (56,5%) και η Κροατία (52,8% το γ΄ τρίμηνο), ενώ τα χαμηλότερα στη Γερμανία (7,7%) και την Αυστρία (8,7%).

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…