Άρθρο Localit 02 Νοεμβρίου, 2018

Πάνω από 400 ευάλωτοι πρόσφυγες μεταφέρονται αύριο από τα νησιά στην ενδοχώρα

Περισσότεροι από 400 ευάλωτοι πρόσφυγες, για τους οποίους έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός, θα μεταφερθούν αύριο από τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Κω στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, πρόκειται κυρίως για οικογένειες με παιδιά από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και την Υποσαχάρια Αφρική, που θα κατευθυνθούν στη συνέχεια κυρίως σε δομές στην Ελευσίνα, τις Θερμοπύλες, τη Ριτσώνα και δύο ξενοδοχεία στον Μαραθώνα και τους Αγίους Θεοδώρους.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», τον Οκτώβριο έφυγαν από τα νησιά περίπου 3.500 άτομα και σημείωσε ότι ως το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο μέρος του προγράμματος «αποσυμπίεσης», ώστε να έχει μεταφερθεί στην ενδοχώρα το σύνολο αυτών που ως τότε θα έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού.

«Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει να έχουμε θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα, όπως έχουμε προϋπολογίσει και ξεκινήσει την διαδικασία. Αυτή την στιγμή το πρόγραμμά μας δημιουργεί άλλες 7.000 θέσεις σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ», συμπλήρωσε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…