Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2013

Οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου ζητεί ο δήμος Πατρέων

θαλάσσιο μέτωποΆμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ζητεί το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας προκειμένου να τους μεταφερθεί το αίτημα της πόλης αναφορικά με το θαλάσσιο μέτωπο και να δρομολογηθεί  η μετατροπή της προσωρινής παραχώρησης σε οριστική.

Σύμφωνα με ψήφισμα που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, ξεκαθαρίζεται  ότι το μόνο που θα μπορούσε να συζητηθεί με την κυβέρνηση είναι όχι το αν θα παραχωρηθούν τα 3,5 χιλιόμετρα, αλλά οι τρόποι αξιοποίησής τους, καθώς και η πιθανή παραχώρηση επιπλέον τμήματος παραλίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα: «ο Δήμος εδώ και δυο χρόνια έχει μεταφέρει αρκετές λειτουργίες της πόλης στο χώρο που του παραδόθηκε και καθημερινά χρησιμοποιείται από χιλιάδες κατοίκους, ενώ με το δικό του προσωπικό αλλά και σημαντικές δαπάνες των δημοτών, παρά τους πενιχρούς πόρους που διαθέτει, διαχειρίζεται, καθαρίζει συντηρεί και αναπλάθει τον παραλιακό χώρο των 3.500 μέτρων. Επίσης ο Δήμος απέκτησε αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που καθορίζει τις χρήσεις του παραλιακού χώρου του. Ανέθεσε ειδική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας έναντι 100.000 ευρώ, και διαθέτει ήδη τα αποτελέσματά της για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της πόλης» Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει «αναμένει από την κυβέρνηση την οριστική παραχώρηση του χώρου για να προχωρήσει σε αξιοποιήσεις μεγαλύτερης κλίμακας που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης σε συνδυασμό όμως με την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της».

«Η απάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, είναι μονοσήμαντη και σαφής. Μετατροπή της Προσωρινής παραχώρησης σε Οριστική! Όπως οι Κυβερνήσεις έχουν δεσμευτεί και υπογράψει» καταλήγει το ψήφισμα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…