Άρθρο Localit 26 Οκτωβρίου, 2021

Ο δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας για το εργατικό δυστύχημα στο container τέρμιναλ της ΣΕΠ/Cosco

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με ανακοίνωση του, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου λιμενεργάτη Δ. Δαγκλή, ο οποίος εν ώρα εργασίας, καταπλακώθηκε από γερανογέφυρα αφήνοντας τόσο άδικα και πρόωρα την τελευταία του πνοή στο container τέρμιναλ της ΣΕΠ/Cosco.

«Δυστυχώς, αναφέρει η ανακοίνωση,  με οργή και θυμό γινόμαστε γι ακόμη μια φορά μάρτυρες ενός εργατικού δυστυχήματος με σαφείς εργοδοτικές -και όχι μόνο- ευθύνες.

Τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας στο τέρμιναλ, τα εξοντωτικά ωράρια, η υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών και του ΣΕΠΕ, έχουν καταστήσει ένα ζοφερό εργασιακό περιβάλλον στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα αυτή την τραγική κατάληψη.

Απαιτούμε άμεση διερεύνηση όλων των συνθηκών του δυστυχήματος και απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους. Πλαίσιο προστασίας και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους λιμενεργάτες της Cosco.

Να σταματήσουν επιτέλους να αποτελούν τα κέρδη της εκάστοτε εταιρίας σπουδαιότερο ζήτημα από την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Ως Δήμος, θεωρούμε χρέος μας να στηρίξουμε όλες τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των συναδέλφων του αδικοχαμένου λιμενεργάτη».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…