Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2021

Νέος ποδηλατόδρομος μήκους 4 km στην Κω

Οι  επιπλέον υποδομές που απαιτούνται για την στήριξη της προσπάθειας καθιέρωσης της Κω ως ποδηλατικού προορισμού , βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Σταμάτη Πη, την περασμένη Παρασκευή.

Στην διάρκεια της, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια με το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) του έργου της επέκτασης του ποδηλατόδρομου, μήκους 4 km, από το ξενοδοχείο “Sun Palace” έως το ξενοδοχείο “Δήμητρα”, στο Ψαλίδι της Κω.

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε να συμμετάσχουν στη συνάντηση εργασίας και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, από τους οποίους ζήτησε να προσαρμοστεί η μελέτη, η οποία έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Κω, στα νέα δεδομένα που δημιουργεί στο νέο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω, μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που η Περιφέρεια έχει δημοπρατήσει και άμεσα αναμένεται να συμβασιοποιήσει, ούτως ώστε, αμέσως μετά το έργο να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για την υλοποίησή του.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε για το έργο:

«Ο νέος ποδηλατόδρομος της Κω, με μήκος 4 km, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρειά μας εντός του 2021 με το ποσό των 1,5 εκ. €. Στο Νότιο Αιγαίο, έχοντας επιτύχει τον μεγαλύτερο βαθμό συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, κάθε μέρα, κτίζουμε δυνάμεις, κτίζουμε βάσεις, κερδίζουμε έδαφος για το αύριο που πρέπει να είναι καλύτερο για όλους», όπως δήλωσε ο Γ. Χατζημάρκος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…