Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2021

Νέος ποδηλατόδρομος μήκους 4 km στην Κω

Οι  επιπλέον υποδομές που απαιτούνται για την στήριξη της προσπάθειας καθιέρωσης της Κω ως ποδηλατικού προορισμού , βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Σταμάτη Πη, την περασμένη Παρασκευή.

Στην διάρκεια της, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια με το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) του έργου της επέκτασης του ποδηλατόδρομου, μήκους 4 km, από το ξενοδοχείο “Sun Palace” έως το ξενοδοχείο “Δήμητρα”, στο Ψαλίδι της Κω.

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε να συμμετάσχουν στη συνάντηση εργασίας και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, από τους οποίους ζήτησε να προσαρμοστεί η μελέτη, η οποία έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Κω, στα νέα δεδομένα που δημιουργεί στο νέο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω, μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που η Περιφέρεια έχει δημοπρατήσει και άμεσα αναμένεται να συμβασιοποιήσει, ούτως ώστε, αμέσως μετά το έργο να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για την υλοποίησή του.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε για το έργο:

«Ο νέος ποδηλατόδρομος της Κω, με μήκος 4 km, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρειά μας εντός του 2021 με το ποσό των 1,5 εκ. €. Στο Νότιο Αιγαίο, έχοντας επιτύχει τον μεγαλύτερο βαθμό συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, κάθε μέρα, κτίζουμε δυνάμεις, κτίζουμε βάσεις, κερδίζουμε έδαφος για το αύριο που πρέπει να είναι καλύτερο για όλους», όπως δήλωσε ο Γ. Χατζημάρκος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελληνικό-Αργυρούπολη: Κάλεσμα στους πολίτες για συμμετοχή στο πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης

Να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης, καλεί τους πολίτες Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο Δήμος. Οι ενδιαφερόμενοι…

Βιώσιμες Πόλεις 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γωνιές ανακύκλωσης αποκτά ο Δήμος Ελευσίνας

Στην δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης με πλήρη εξοπλισμό προχωρά ο Δήμος Ελευσίνας, μετά την ένταξη του…

Ρεπορτάζ 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στο Δήμο

Ένα πρότυπο Κέντρο Ημέρας, το οποίο θα εξυπηρετεί τα άτομα που νοσούν από άνοια και…