Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2017

Νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους δύο αγνοούμενους – Στους 21 οι νεκροί στη Μάνδρα

Νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους δύο αγνοούμενους που αναζητούνταν στη Μάνδρα, μετά τη θεομηνία.

Η σορός εντοπίστηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας και αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση για την ανάσυρση.

Έτσι ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες ανέρχεται στους 21, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον τελευταίο αγνοούμενο.

Παράταση προθεσμιών για φορολογικές υποχρεώσεις πλημμυροπαθών

Δημοσιεύθηκαν οι δύο αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την παράταση υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων και εισφορών στις περιοχές που επλήγησαν από τις θεομηνίες.

Η πρώτη απόφαση αφορά την παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών, καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 15.11.2017 στη Δ.Ε. Μεγάρων του Δήμου Μεγάρων, στη Δ.Ε. Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, στη Δ.Ε. Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη Δ.Ε. Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας της Π.Ε. Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 13.11.2017 στον Δήμο Σύμης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, οι δύο αποφάσεις της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου που έχουν υπογραφεί από την περασμένη εβδομάδα, προβλέπουν αναλυτικά τα ακόλουθα:

– Παρατείνονται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2017 οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος, φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων, τελών χαρτοσήμου και άλλων φόρων πλην ΦΠΑ, που ρυθμίζεται με ιδιαίτερη απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ, τελών και εισφορών υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στη Δημοτική Ενότητα Μεγάρων του Δήμου Μεγάρων, στη Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη Δημοτική Ενότητα Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της Π.Ε. Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 15.11.2017 και μέχρι την 31.12.2017. Η υποβολή των δηλώσεων θα γίνεται χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ..

– Παρατείνονται μέχρι και την 15 Μαΐου 2018 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. / Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στη Δημοτική Ενότητα Μεγάρων του Δήμου Μεγάρων, στη Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη Δημοτική Ενότητα Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της Π.Ε. Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 15.11.2017 και μέχρι την 15.5.2018. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

– Αναστέλλεται μέχρι και την 15 Μαΐου 2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων μέχρι την 15.11.2017 οφειλών, των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

– Παρατείνονται μέχρι και την 13.5.2018 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. / Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Σύμης της Π.Ε. Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που λήγουν ή έληξαν από την 13.11.2017 έως και την 13.5.2018. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

– Αναστέλλεται μέχρι και την 13.5.2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων μέχρι την 13.11.2017 οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Περισσότερες από  1.700 αυτοψίες σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Ελευσίνα – Σχεδόν 1.300 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης

Στις 1.725 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, στη Δ.Ε της Νέας Περάμου και στην Ελευσίνα από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου

-Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 1366 αυτοψίες συνολικά. Τα 971 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 757 κατοικίες, 100 επαγγελματικοί χώροι, 8 δημόσια κτίρια και 106 αποθήκες – υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν συνολικά 350 αυτοψίες. Τα 332 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 211 κατοικίες, 36 επαγγελματικοί χώροι, 3 δημόσια κτίρια και 82 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Μέτρα διευκόλυνσης από τον ΟΑΕΔ για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής

Στο πλαίσιο των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους πλημμυροπαθείς της δυτικής Αττικής, ο ΟΑΕΔ με ανακοίνωσή του ενημερώνει:

-Η αυτοπρόσωπη παρουσία των επιδοτούμενων ανέργων των περιοχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα των ΚΠΑ2 Μεγάρων και Ελευσίνας, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΔ θα επιβεβαιώνεται από τη διεύθυνση των ΚΠΑ2 σύμφωνα με τις οδηγίες της διοίκησης του ΟΑΕΔ,προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα συνέχισης της επιδότησης προϋπόθεση που είναι αναγκαία για όλους τους επιδοτούμενους ανέργους της χώρας.

-Η ανανέωση των δελτίων ανεργίας των μη επιδοτούμενων ανέργων που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν το χρονικό διάστημα από 15.11.2017-15.12.2017 και ανήκουν στις περιοχές αρμοδιότητας των ΚΠΑ2 Μεγάρων και Ελευσίνας, θα ανανεωθούν αυτόματα από την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Συνεχίζεται από την ΚΕΔΕ για 6η ημέρα η παροχή τροφίμων και υλικοτεχνικής βοήθειας  στους πληγέντες κατοίκους της Δ. Αττικής.

Συνεχίζεται  η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΚΕΔΕ

Σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, παραδόθηκαν 50 κούτες τροφίμων, ενώ ενημερώθηκε από την μονάδα της ΚΕΔΕ που λειτουργεί σε σημείο δίπλα από το δημαρχείο Μάνδρας Ειδυλλίας για τη διαδικασία παροχής ζεστού φαγητού, πόσιμου νερού, καθώς και υλικοτεχνικής βοήθειας.

Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γ. Πατούλης απεύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής.

Ήδη η ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου σήμερα εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πολιτών.

Επιπλέον ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει για όσο διάστημα χρειαστεί να παράσχει τρόφιμα και υλικοτεχνική υποδομή. Ο Γ. Πατούλης επαναδιατύπωσε την έκκλησή του προς τους όμορους δήμους να συνδράμουν με μηχανήματα την προσπάθεια αποστράγγισης των υδάτων από τις οικίες, τις επιχειρήσεις και το οδικό δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι οι 50 κούτες τροφίμων παραδόθηκαν σε συνεργασία της ΚΕΔΕ και του φιλανθρωπικού Οργανισμού «PHILANTROPY INTERNATIONAL ORGANIZATION». Ο Οργανισμός δραστηριοποιείται στη χώρα μας και στο εξωτερικό και τελεί υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Όπως επισήμανε η Πρόεδρος του Οργανισμού Έφη Παπαστύλου, τις επόμενες ημέρες ο Οργανισμός θα παραδώσει επιπλέον 100 κούτες τροφίμων.

Ένταση στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μάνδρας – Ειδυλλίας  και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, μετά την πολύνεκρη θεομηνία

Ένταση προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας – Ειδυλλίας με αφορμή την απουσία της δημάρχου Ιωάννας Κριεκούκη, από αυτή την πρώτη συνεδρίαση μετά την πρόσφατη τραγωδία από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Ant1 εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μέσα στο Δημαρχείο

Μετά την ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε για τη μνήμη των θυμάτων, ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης,  κατηγόρησε τη δήμαρχο ότι ήταν απούσα από τη συνεδρίαση αυτή στην οποία τιμήθηκαν οι νεκροί της περιοχής. Σύμβουλοι της παράταξης της κ. Κριεκούκη εξήγησαν ότι η δήμαρχος απουσιάζει διότι καταγράφει τα προβλήματα από τις πλημμύρες, ενώ ορισμένοι επιτέθηκαν φραστικά αλλά και κυριολεκτικά στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Επεισοδιακή ήταν και η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου συνεδρίαζε, ενώ ομάδα πολιτών που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση φώναζε συνθήματα κατά της διοίκησης με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στην Μάνδρα Αττικής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με παρέμβαση του καθηγητή του Πανεπιστημιου Αθηνών Ευθύμιου Λέκκα, η οποία διακόπηκε πολλές φορές όπως και η ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικης Αττικής Γ. Βασιλείου.

Η κατάσταση οδήγησε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θανάση Σχοινά να διακόψει τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας την παράταξη του ΚΚΕ ως υπεύθυνη για την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Η κ. Ρένα Δούρου δεν πρόλαβε να τοποθετηθεί ενώ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινάς που διέκοψε τη συνεδρίαση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου. Το γεγονός ότι τα απαράδεκτα συνθήματα και χαρακτηρισμοί, που αναπαράγονταν συστηματικά από την έναρξη της συνεδρίασης από ορισμένους παριστάμενους πολίτες, και έτυχαν ουσιαστικά της συνηγορίας του εκπροσώπου της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με ανάγκασε να διακόψω οριστικά, μετά από μια πρώτη ολιγόλεπτη διακοπή, τη συνεδρίαση, σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας κι ενώ η διαδικασία ανεύρεσης των αγνοούμενων είναι ακόμη σε εξέλιξη».

Βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής συγκεντρώνουν Δήμοι

Είδη πρώτης ανάγκης, συγκεντρώνουν Δήμοι της χώρας για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, στη Δυτική Αττική.

Αναλυτικά:

 Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων

Πρωτοβουλία  συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, για τους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής, αναλαμβάνει  ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Ειδικότερα, ο Δήμος για την ανακούφιση των πληγέντων από βασικά είδη, ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, να συγκεντρώνει :

Είδη προσωπικής  υγιεινής: χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες για μωρά και ηλικιωμένους, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, αφρόλουτρα κλπ.

Απολυμαντικά είδη βασικής καθαριότητας (χλωρίνες- απορρυπαντικά) κλπ.

Είδη ρουχισμού-κουβέρτες-σεντόνια-υπνόσακοι-κάλτσες-εσώρουχα κλπ.

Είδη διατροφής: γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, μακαρόνια, όσπρια, νερά, χυμοί,  μπισκότα, παιδικές τροφές κλπ

Φάρμακα: παυσίπονα κλπ

 Δήμος Αμφίπολης

Ο Δήμος Αμφίπολης στέκεται αρωγός στους πληγέντες της Μάνδρας, με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, συλλέγοντας είδη (κάλτσες, γαλότσες, αδιάβροχα, είδη οικιακού καθαρισμού, κουβέρτες, τρόφιμα μακράς διαρκείας). Τα είδη αυτά θα  συλλεχθούν έως αύριο Πέμπτη το μεσημέρι στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων Κορμίστας, Πρώτης, Ροδολίβους και Αμφίπολης.

Δήμος Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά, η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ καλούν τους πολίτες σε μια οργανωμένη πρωτοβουλία αλληλοβοήθειας προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα από χθες  Τρίτη 21  έως και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου  και ώρες 08:00 – 14:00,  θα συλλέγονται κουβέρτες, γαλότσες,  είδη καθαριότητας, χαρτί υγείας,  βρεφικές πάνες, σερβιέτες, γάλα εβαπορέ, κάλτσες, εσώρουχα,  στην Κοινωνική Υπηρεσία, το Κοινωνικό Ταμείο, τα πέντε ΚΑΠΗ της περιοχής και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ

 Δήμος Αγρινίου

Έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ο  Δήμος Αγρινίου, θα συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ρουχισμού προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες συμπολίτες μας στο Δήμο Μάνδρας.
Η πρόσκληση για παροχή βοήθειας απευθύνεται προς όλους τους δημότες, φορείς και συλλόγους οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλουν στην ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εμφιαλωμένο νερό, κουβέρτες, αδιάβροχο ρουχισμό και είδη θέρμανσης.

Ως σημείο συγκέντρωσης των προσφορών ορίζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βλαχοπούλου 13. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στo: 26413 63403, 26410 25392 και 6944535581.

Δήμος Βέλου Βόχας

Έως την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου,  συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής,  στα τρία ΚΑΠΗ του Δήμου σε Ζευγολατιό, Βραχάτι και Βέλο, από τις 8.00 έως τις 12.30, καθώς και στα δύο κλειστά δημοτικά γυμναστήρια σε Βραχάτι και Βέλο , τα απογεύματα, ο Δήμος Βέλου Βόχας και το ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ του Δήμου.

Τα είδη που συγκεντρώνονται αφορούν σε:

 • Είδη υγιεινής: χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες για μωρά και ηλικιωμένους, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, αφρόλουτρα κλπ.
 • Απολυμαντικά είδη βασικής καθαριότητας (χλωρίνες- απορρυπαντικά) κλπ.
 • Είδη ρουχισμού-κουβέρτες-σεντόνια-υπνόσακοι-κάλτσες-εσώρουχα κλπ.
 • Είδη διατροφής: γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, μακαρόνια, όσπρια, νερά, χυμοί,  μπισκότα, παιδικές τροφές κλπ
 • Φάρμακα: παυσίπονα κλπ

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας καλεί όλους τους δημότες, συλλόγους, σχολεία και φορείς που επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια και να συνδράμουν στους πληγέντες.

Δήμος Λέσβου 

Να βοηθήσει έμπρακτα τις περιοχές της δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες, αποφάσισε ο δήμος Λέσβου

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, σε επικοινωνία της με τον αντιδήμαρχο Μάνδρας Ρόκα Περικλή και την αντιδήμαρχο Νέας Περάμου Ρήγα Ελένη, έκανε γνωστή την θέληση της δημοτικής Αρχής, πέρα από το μήνυμα συμπαράστασης του δημάρχου Σπύρου Γαληνού, για έμπρακτη παροχή βοήθειας του δήμου Λέσβου προς τις πληγείσες περιοχές.

Και οι δυο αντιδήμαρχοι δήλωσαν την ανάγκη εμφιαλωμένων νερών που υπάρχει στις περιοχές τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση φορτώθηκαν και θα παραδοθούν, σήμερα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, επτά τόνοι νερού.

Η κ. Αντωνέλλη δήλωσε επίσης στους δυο συναδέλφους της ότι ο δήμος Λέσβου, μπορεί να βοηθήσει με ρούχα τρόφιμα, φάρμακα κ.α. όποτε οι ίδιοι κρίνουν ότι χρειάζεται.

 Δήμος Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου, από  σήμερα  Τρίτη 21 και μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, θα συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες πλημμυροπαθείς στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Η πρόσκληση για παροχή βοήθειας απευθύνεται προς όλους τους δημότες, φορείς και συλλόγους οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλουν στην ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διαρκείας (παξιμάδια, γάλατα, κονσέρβες, ζυμαρικά κλπ), είδη πρώτης ανάγκης (χαρτί υγείας, καθαριστικά κλπ) και καινούργια κλινοσκεπάσματα.
Ως σημείο συγκέντρωσης των προσφορών ορίζεται το Δημοτικό Κατάστημα Άνοιξης (Κανάρη 3, Άνοιξη ) από Τρίτη 21 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ώρες 10.00 – 14.00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.:213 213 9802 και 213 203 0600.

 Δήμος Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω συμπαρίσταται στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στη Δυτική Αττική, που χρειάζονται βοήθεια, με οργανωμένη αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης.

Συγκεντρώνονται ρούχα και τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μιλτιάδου 4, καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) 08:00-15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 213 2100 781.

Δήμος Βριλησσίων

Τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης, είδη ρουχισμού συγκεντρώνονται στο Δήμο Βριλησσίων, από την περασμένη εβδομάδα, τα οποία και θα παραδοθούν αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας. Παράλληλα όπως ενημερώνει, το περασμένο Σάββατο 18 του μήνα, πολυάριθμο δημοτικό κλιμάκιο αποτελούμενο από το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος-Πολιτικής Προστασίας, εργαζόμενους και εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, καθώς και προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας, με κατάλληλα οχήματα (υδροφόρα, σάρωθρο και πυροσβεστικό όχημα, επιβατικό όχημα), προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών και αναγκών των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες συμπολιτών μας.

Η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ Βούλα Αρσένη είναι, επίσης, σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τον Σύλλογο Ποντίων “Δημήτρης Ψαθάς” στο Herten Γερμανίας, οι οποίοι με μεγάλη ευαισθησία και συγκινητική κινητοποίηση συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προμήθειες για τους πληγέντες, καθώς η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα.

Δήμος Αρταίων 

Ο Δήμος Αρταίων θέλοντας να υποστηρίξει τους συνανθρώπους μας στη Δυτική Αττική που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, απευθύνει σε όλους τους δημότες κάλεσμα προσφοράς και αλληλεγγύης.

«Συγκεντρώνουμε τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση (κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί, γάλα εβαπορέ, χυμοί, εμφιαλωμένα νερά κλπ), είδη ατομικής υγιεινής και ρουχισμό από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 έως και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα» .

Αποκορύφωμα της δράσης θα είναι το πρωί του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου στην πλατεία Σκουφά, έναντι της Παρηγορήτισσας, όπου θα συγκεντρωθούν τα παραπάνω είδη από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Η συγκέντρωση των τροφίμων θα γίνεται από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέριστο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αρταίων (Περιφερειακή Οδός). Τηλέφωνα επικοινωνίας 2681362286 (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Άννα Κουτρούμπα) και 2681021005 (Κοινωνική Μέριμνα Δήμου Αρταίων)

 Δήμος Θηβαίων 

Ο Δήμος Θηβαίων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο, διοργανώνει άμεσα συγκέντρωση των ακόλουθων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς  κατοίκους του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας.

Μετά από επικοινωνία με τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, υπάρχει ανάγκη για τα ακόλουθα είδη:

Νερά εμφιαλωμένα

Γάλατα εβαπορέ

Τρόφιμα μακράς διάρκειας

Κλινοσκεπάσματα ( κουβέρτες-παπλώματα-σεντόνια)

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο χώρο της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων (Πελοπίδου και Αγγελίδη, Θήβα), το οποίο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 08:00 έως 16:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2262350603 & 2262028613.

 Δήμος Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και στον Δήμο Μεγαρέων που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.

Ο Δήμος Λαμιέων, συναισθανόμενος το ανθρωπιστικό του καθήκον κι επιθυμώντας να συμβάλει στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην ηθική κι υλική ενίσχυση των πληγέντων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα και τη Δυτική Αττική από τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, αναλαμβάνει πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών και καλεί ιδιώτες και συλλογικούς φορείς  να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια. Τα είδη που προτείνονται για συγκέντρωση είναι, κατά προτεραιότητα:

Συσκευασμένα τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ),

Εμφιαλωμένο νερό, χυμούς,

Φάρμακα,

Είδη ιματισμού, είδη καθαρισμού και υγιεινής.

Χώρος συλλογής είναι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαμιέων, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Φλέμιγκ και Ερυθρού Σταυρού), από αύριο Τρίτη 21 ως την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρες 9.00π.μ. – 02.00μ.μ.

Η συνδρομή όλων μας είναι πολύτιμη!

 Δήμος Αγ. Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συγκεντρώνει τρόφιμα, νερά και κλινοσκεπάσματα σε καλή κατάσταση, για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, τα οποία θα παραδοθούν στον οικείο Δήμο, από αντιπροσωπεία του Δήμου.

Σημείο συγκέντρωσης των ειδών το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής (Λεωφ. Μεσογείων 415-4170, μέχρι και την Τετάρτη 22/11 από τις 8:00πμ έως τις 7:00μμ και την Πέμπτη 23/11 από τις 8:00πμ έως τη 1:00μμ.

Η πρώτη αποστολή Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Παρασκευής με είδη πρώτης ανάγκης (κλινοσκεπάσματα, ρούχα, τρόφιμα και φαγητά) για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, παραδόθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της πόλης, από το Δήμαρχο Ι. Σταθόπουλο.

Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές, καθώς  η διάθεση των κατοίκων και συλλόγων της πόλης μας όπως και του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου, με επικεφαλής την εθελόντρια Ντ. Μανωλοπούλου, να βοηθήσουν τους πληγέντες είναι μεγάλη και συγκινητική.

 Δήμος Σίφνου

Ο Δήμος Σίφνου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗ.ΚΕ.Σ.), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και ο Σύλλογος Γυναικών Σίφνου “Το Σμάρι” συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να τα αποστείλουν στο Δήμο Μάνδρας και στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου.

Τα είδη που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας είναι:

-εμφιαλωμένο νερό,

-τρόφιμα (γάλα μακράς διαρκείας, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, πελτές, ζάχαρη, καφές),

-φάρμακα που δε συνταγογραφούνται (αντιπυρετικά, αντιβηχικά).

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από την Τρίτη 21 έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου:

-στην Απολλωνία, στο Δημοτικό Κατάστημα (πρώην Ξενώνα), από τις 8:30 έως τις 15:00,

-στο Γραφείο της ΔΗ.ΚΕ.Σ. στις Καμάρες, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Είδη ρουχισμού δεν απαιτούνται, διότι, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, οι σχετικές ανάγκες έχουν ήδη καλυφθεί.

 Δήμος Πατρέων

Ο Δήμος Πατρέων, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δήμο Μάνδρας, καλεί τους δημότες να συνεισφέρουν όπως μπορούν προκειμένου να στηριχθούν οι πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής.

Τα είδη που χρειάζονται είναι: Ξηρά τροφή (συσκευασμένα τρόφιμα, γάλατα μακράς διάρκειας κ.λπ.), κουβέρτες και ρούχα, είδη προσωπικής καθαριότητας και υγιεινής, εμφιαλωμένο νερό, παιδικές τροφές, υλικά καθαριότητας σπιτιών (σκούπες, απορρυπαντικά, χλωρίνες κ.α.) .

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από  την Πέμπτη 23/11 έως και Παρασκευή 1/12/2017, στα όλα τα τοπικά  Δημοτικά διαμερίσματα και στις Δημοτικές  κοινότητες Παραλίας, Μεσσάτιδος και Ρίου.

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες κατοίκους της Δυτικής Αττικής, συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία της στην Παλλήνη.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, καλούμε τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής που ενδιαφέρονται να παρέχουν στήριξη και ανακούφιση στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες, να προσέρχονται καθημερινά από τις 8:00πμ έως τις 3:00μ.μ. στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής (17ο χλμ. Λεωφόρου Μαραθώνος, Παλλήνη – τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 2005103, 213 2005122 και 213 2005124) και να προσφέρουν ό,τι μπορούν για την κάλυψη των αναγκών των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής.

Συλλέγουμε:

Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και είναι άμεσης ανάλωσης  (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου (π.χ. εβαπορέ)

Εμφιαλωμένα νερά

Κουβέρτες, αδιάβροχα, γαλότσες

Σκούπες, φαράσια, φτυάρια

 Δήμος Χαϊδαρίου

Στους κατοίκους από τις πληγείσες περιοχές της Μάνδρας και της Ελευσίνας, θα διαθέσει ο Δήμος Χαϊδαρίου μέρος των 12 τόνων πορτοκαλιών που παρέλαβε την περασμένη Παρασκευή από ομάδα παραγωγών της Λακωνίας, με σκοπό τη στήριξή τους αυτές τις δύσκολες στιγμές που μετράνε τις πληγές τους. Τα πορτοκάλια παρελήφθησαν με βάση πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα σε πανελλαδική κλίμακα και που προσφέρει αδιάθετα προϊόντα από τους παραγωγούς σε όσους τα έχουν ανάγκη. Όπως σημειώνει ο Δήμος το υπόλοιπο τμήμα, θα διατεθεί σε δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου, δηλαδή σε άπορους αλλά και σε οικονομικά αδύναμες ομάδες. Η διανομή στους ωφελούμενους αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Τη διαδικασία παραλαβής επέβλεψαν οι αρμόδιοι της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου. Υπογραμμίζεται πως η διανομή των πορτοκαλιών στους δικαιούχους θα γίνει εντελώς δωρεάν.

 Δήμος Γαλατσίου

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ξεκίνησε από χθες Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ο Δήμος Γαλατσίου. Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνει όσους επιθυμούν να προσφέρουν, ότι  καθημερινά και το Σαββατοκύριακο στη διεύθυνση Λυσίου & Ιπποκράτους στο ισόγειο και ώρες από 10:00 έως 16:00 θα συλλέγουμε :

 1. Τρόφιμα (συσκευασμένα, μακράς διάρκειας)
 2. Νερά, χυμούς
 3. Φάρμακα
 4. Ρουχισμό
 5. Κουβέρτες, σεντόνια, κλινοσκεπάσματα κ.ά.
 6. Έπιπλα (καρέκλες, τραπέζια, κρεβάτια κ.ά.)
 7. Είδη οικιακής χρήσης (κατσαρόλες, πιάτα, μικροσυσκευές κ.ά.)

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ για γαλότσες, φτυάρια, σκούπες σκληρές για λάσπη κ φερτά υλικά, αδιάβροχα, λάστιχα βρύσης, κουβάδες, σφουγγαρίστρες κ.ά

Όλα τα ανωτέρω παρακαλούνται να είναι σε καλή κατάσταση.

Στην πρωτοβουλία αυτή ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι κάτωθι:

ΠΑΣ Γαλάτσι, ΑΟ Κορωνίδας, ΑΟ Γαλατσίου, Ένωση Γαλατσίου, Δράση, Αμπάριζα, Γείτονες, Χωρίς Μεσάζοντες, Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου «Καραγιαννέϊκα», Σύλλογος Επτανησίων, Ένωση Ρουμελιωτών, Σύλλογος Κρητών, Εξωραιστικός Σύλλογος Πανοράματος «Η Αγία Ειρήνη», Σύλλογος Απεραθιτών Νάξου, Σύλλογος Πελλοπονησίων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον κ. Φραγκίσκο Κουνάνη, Εντεταλμένο Σύμβουλο παρά τω Δημάρχω, στα τηλέφωνα 6977650564, 2102923785.

Δήμος Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα βοηθάει τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που στέρησαν τη  ζωή συνανθρώπων μας.

Ο Δήμος Βύρωνα συγκεντρώνει επ’ αόριστο, ρουχισμό στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιθώμης 6 και ώρες 9 π.μ. – 4.00 μ.μ.. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2107653054.

Επίσης, το Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υμηττού, συγκεντρώνει από 20 έως 24 Νοεμβρίου και ώρες 10.00 π.μ. – 10.00 μ.μ., παιδικό γάλα από 0-24 μήνες, γάλα μακράς διαρκείας, βρεφικές κρέμες από 6 μηνών και πάνω, παιδικές πάνες και  μωρομάντηλα, στο Πυροφυλάκιο. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107644486.

 Δήμος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης

Έως  αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, συγκεντρώνει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της περιοχής (Οδός Ζεφύρου 2, Βούλα – Κτίριο Πνευματικής Εστίας), από τις 08.30 έως τις 15.30 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, είδη πρώτης ανάγκης, για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής. Τα είδη που έχουν ζητηθεί αφορούν σε

Είδη ρουχισμού: Κουβέρτες, μπουφάν, φόρμες, παπούτσια ενηλίκων και παιδικά σε καλή κατάσταση.

Είδη Τροφίμων: Στερεές τροφές άμεσα καταναλώσιμες (να μη θέλουν μαγείρεμα) νερά, γάλατα, παιδικά γάλατα, μπισκότα, χυμούς, σερβίτσια μίας χρήσεως.

Είδη Καθαριότητας: Απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2132019901 – 4.

 Δήμος Αλίμου

Κάλεσμα στους πολίτες και τους Συλλόγους της περιοχής, απηύθυνε τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμος Αλίμου, στην προσπάθειά να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, σε εμφιαλωμένο νερό, χυμούς και φάρμακα.

Δήμος Γλυφάδας

Μέχρι αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, συγκεντρώνονται στο
Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15, ισόγειο, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ) είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συμπολίτες μας στη δυτική Αττική. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος καλεί τους πολίτες να φέρνουν στερεές τροφές, φάρμακα, εμφιαλωμένα νερά, κουβέρτες, ρουχισμό και άλλα είδη ατομικής υγεινής. Παράλληλα, συγκεντρώνονται  ποσότητες που μπορούν να διατεθούν από τις κοινωνικές  δομές. Παράλληλα ο δήμος συνέδραμε τις πληγείσες περιοχές, με εθελοντές και μηχανήματα του Δήμου.

 Δήμος Αγ. Δημητρίου

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής, διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία και οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Η ζητούμενη βοήθεια αφορά μόνο σε γάλα εβαπορέ, ντοματοπελτέ, λάδι, νερό και βρεφικές πάνες και συγκεντρώνεται καθημερινά, από ώρα 8:00 έως 15:00, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (Δυρραχίου 11) – Τηλ.: 210 97 52030.

΄’Ας δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, συμμετέχοντας και σε αυτή τη δράση για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που τόσο σκληρά έπληξε ο συνδυασμός ακραίων καιρικών φαινομένων και ανθρώπινης αμέλειας”, τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα.

 Δήμος Αγίας Βαρβάρας

Ξηρά τροφή και εμφιαλωμένο νερό  συγκεντρώνει έως σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, για τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής. Οι πολίτες που επιθυμούν ατομικά ή συλλογικά να συμμετάσχουν στο έκτακτο πρόγραμμα βοήθειας του Δήμου προς τους κατοίκους της μάνδρας, καλούνται να προσφέρουν ( φρυγανιές, γαλέτες, παξιμάδια, κονσέρβες τόνου ή οσπρίων, μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί και άλλα συσκευασμένα είδη έτοιμης διατροφής) και εμφιαλωμένου νερού και μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας στο τηλ. 213 2019304 και 210 5691161        (Κοιν. Λειτουργός Μαρία Γκοτσοπούλου) στο ΚΕΦΑ, Ηρακλείου 20 έως Τετάρτη 22.11.2017 ώρες 8:00 π. μ έως 2:00 μ. μ

Δήμος Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με τους δήμους της Δυτικής Αττικής που έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών. Η προσπάθεια αυτή ενισχύθηκε  καθώς πραγματοποιήθηκε αποστολή βοήθειας από τοΚέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Δύο φορτηγά του δήμου Αθηναίων παρέδωσαν πάνω από 2,5 τόνους τρόφιμα μακράς διάρκειας (εμφιαλωμένο νερό, γάλα, βρεφικές τροφές, χυμούς, μαρμελάδες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κ.λπ.), μερίδες έτοιμου φαγητού καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής για παιδιά και ενήλικες. Επιπλέον δόθηκαν πάνω από 30 κιβώτια με είδη ρουχισμού και υπόδησης καθώς και 600 κλινοσκεπάσματα και 23 κουτιά με φαρμακευτικό υλικό.

Δήμος Ελευσίνας

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας (Κοινωνική Υπηρεσία) ευχαριστεί τους δημότες/πολίτες για την ενεργοποίηση τους και τη διάθεση προϊόντων για τους πληγέντες των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων. Η προσφορά σε ρουχισμό ήταν ιδιαίτερα μεγάλη που μας αναγκάζει να ζητήσουμε προσωρινά από τους πολίτες να μην φέρνουν άλλο ρουχισμό (μέχρι να διατεθούν όσα έχουν ήδη συγκεντρωθεί).

Όσοι πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να φέρνουν:

 • Νερά
 • Τρόφιμα (που δεν χρειάζονται προετοιμασία για κατανάλωση, όπως μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, γάλα, κονσέρβες, κλπ.)
 • Είδη ατομικής υγιεινής (οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, χαρτί υγείας, μωρομάντιλα, πάνες, σερβιέτες, σαπούνι, σαμπουάν, αφρόλουτρο, κλπ)
 • Είδη καθαριότητας (σκούπες, φαράσια, κουβάδες, σφουγγαρίστρες, γάντια, κλπ.)

Όλα τα προϊόντα συλλέγονται στο κτήριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Εθνικής Αντιστάσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου), καθημερινά και ώρες 7:30-15:30.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για αποζημιώσεις πληγέντων

Στο μεταξύ κατατέθηκε και ψηφίστηκε χθες  στη Βουλή η τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών για τη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, που ορίζεται σε 5.000 ευρώ ανά κατοικία και σε 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Με την υπόψη τροπολογία χορηγείται έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος, σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017, των ειδικότερα αναφερομένων, κηρυχθεισών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, περιοχών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του ΓΛΚ, ορίζεται η ανωτέρω εφάπαξ καταβολή, για τα φυσικά πρόσωπο που έχουν πληγεί, στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και, για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, των οποίων η επιχείρηση επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στο ποσό των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Προβλέπεται επίσης, ότι το χορηγούμενο επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται κα δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Το ύψος της εν λόγω δαπάνης υπολογίζεται ότι θα ανέλθει μέχρι του ποσού των 30 εκ. ευρώ.

Τις ζημιές σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους καταγράφει η περιφέρεια Αττικής

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες από τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, έως και την Κυριακή, οι 12 Επιτροπές καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών στις περιοχές των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγαρέων και Ελευσίνας είχαν πραγματοποιήσει 258 αυτοψίες, από το σύνολο των 291 αιτήσεων. Οι υπόλοιπες 33 αιτήσεις καταγραφής ζημιών δόθηκαν στις αρμόδιες επιτροπές για αυτοψίες, ενώ στην περιφέρεια υποβλήθηκαν μέχρι αργά χθες άλλες 54 αιτήσεις.

Αφού γίνει η καταγραφή όλων των ζημιών και συμπληρωθούν όλοι οι φάκελοι καταγραφής των πληγεισών επιχειρήσεων, θα διαβιβαστούν τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να προκύψει το ποσό επιχορήγησης.

Η περιφέρεια Αττικής υπενθυμίζει ότι για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 – Ελευσίνα, Τηλέφωνο: 213 2047088 / 086.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου και τοποθέτηση γιατρών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Λέρου ζητά ο δήμαρχος

Την άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Λέρου, για την κάλυψη των ημερών απουσίας της μόνιμης…

Ρεπορτάζ 21 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Σκρέκας: Αντιμετωπίζουμε τις παθογένειες του κλάδου της παροχής ύδατος

Τις παθογένειες του κλάδου της παροχής ύδατος αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο για τη «μετονομασία της Ρυθμιστικής…

Ρεπορτάζ 20 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσεισμικός έλεγχος σε δημόσια κτίρια με τη συνεργασία ΤΕΕ-ΟΑΣΠ-ΚΕΔΕ από 5.000 μηχανικούς – Τροπολογία

Την ανάθεση στο ΤΕΕ, του προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε το…