Άρθρο Localit 04 Δεκεμβρίου, 2023

Νέα εφαρμογή για κινητά αναδεικνύει πολιτισμό, ιστορία και ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Π. Φαλήρου

Μια έξυπνη εφαρμογή ηλεκτρονικού πολιτισμού, ηλεκτρονικού τουρισμού και ενίσχυσης βιώσιμης κινητικότητας, για κινητά και tablet, δημιούργησε ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής (ΣΥΔΝΑ). Η ηλεκτρονική εφαρμογή  έρχεται να αναδείξει τον πολιτισμό, την ιστορία και τα ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου και να ενισχύσει τον τουρισμό, την επισκεψιμότητα και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία των 3 Δήμων της Αστικής Αρχής «Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής», που υλοποιούν τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με τίτλο: «Η μουσική και η ιστορία των δρόμων», που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική» 2014-2020».

Με την εγκατάστασή της στην έξυπνη συσκευή τους (iOS ή Android),οι πολίτες έχουν  τη δυνατότητα να περιηγηθούν από άκρη σε άκρη στις πόλεις του Αλίμου, της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου, να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τα πολιτιστικά, ιστορικά και περιβαλλοντικά στοιχεία και για τις σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες που έδρασαν και προσέφεραν σε όλη τη Χώρα.

Οι Λόφοι Αγίας Άννας και Πανί, η Μυκηναϊκή Εργαστηριακή Εγκατάσταση, ο Χερσαίος και Ενάλιος Αρχαιολογικός Χώρος στη Χερσόνησο του Αγίου Κοσμά, το Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου, ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, το Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος», το Ίδρυμα Ευγενίδου με το Ψηφιακό Πλανητάριο, το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, το Μνημείο των Πεσόντων Εφέδρων και Εθελοντών Κωνσταντινουπολιτών που κατετάγησαν στον Ελληνικό Στρατό με την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου, η Μαρίνα Φλοίσβου, το Δημοτικό Πάρκο Παλαιού Φαλήρου και ο Δημοτικός Βοτανόκηπος, το Cine Flisvos, το Κόκκινο Σχολείο, το Ιστορικό Κτίριο επί της οδού Μπιζανίου 5, η Πανελλήνιος Ένωση Αγωνιζόμενων Νέων (ΠΕΑΝ), η οικία του Συνταγματάρχη Δαβάκη, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας μας είναι εκεί για να τα γνωρίσουν.

Κάπου εκεί, όπως τονίζεται, θα «συναντήσουν» τον μεγάλο Ιστορικό Θουκυδίδη, τον Υποστράτηγο και ηγέτη του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Εθνικής Αντίστασης Στέφανο Σαράφη, τον σπουδαίο έμπορο Λάσκαρη Λασκαρίδη και τις κόρες του, τη μεγάλη ζωγράφο Σοφία Λασκαρίδου και την Ειρήνη Λασκαρίδου που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Οίκου Τυφλών στην Καλλιθέα το 1906, τον μεγάλο ευεργέτη Παναγή Χαροκόπο, τον Γεώργιο Κρέμο, παράδειγμα επιστήμονα και ανθρώπου που υπηρέτησε την ελληνική παιδεία όσο κανείς άλλος, τη διακεκριμένη συγγραφέα, δημοσιογράφο και παιδαγωγό Έλλη Αλεξίου, τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο ΙΑ΄ Παλαιολόγο, τον Απόστολο των Εθνών Παύλο και άλλες πολλές εξέχουσες ιστορικές προσωπικότητες του Αλίμου, της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στους παρακάτω συνδέσμους:

iOS: https://apps.apple.com/gr/app/διαδρομές-συδνα/id6448865036

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.enginius.sydna11

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Αλφειό 

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, μετά την…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοπρατείται η κατασκευή κρηπιδωμάτων στο Λιμένα Σύμης

Στη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κρηπιδωμάτων στη θέση Πέταλο» του Λιμένα Σύμης, προχωρά το Λιμενικό…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυτιλήνη: Σύμβαση για τα συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου

Τη σύμβαση για το έργο «Συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου» υπέγραψαν  σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, …