Άρθρο Localit 13 Ιουνίου, 2024

Μέτρα Δήμου Εορδαίας για ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα

Μέριμνα για την ανακούφιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις μέρες αυτές και στην περιοχή,  ανέλαβε ο Δήμος Εορδαίας και η αρμόδια υπηρεσία του, τοποθετώντας δοχεία με καθαρό και δροσερό νερό σε πολλά σημεία της πόλης της Πτολεμαΐδας και των Δημοτικών του Κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας -εκτός από την τακτική τροφοδοσία στις ταΐστρες που έχει τοποθετήσει σε πολλά σημεία της πόλης της Πτολεμαΐδας και των Κοινοτήτων- τοποθέτησε και πλήθος δοχείων με καθαρό και δροσερό νερό σε σημεία στα οποία συχνάζουν ή διέρχονται αδέσποτα ζώα, όπως το Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών, το Πνευματικό Κέντρο, το Πάρκο Λιγνίτη, το Πάρκο Ι. Χρηστίδη, στο Υδραγωγείο και αλλού, όπως και στις Δημοτικές Κοινότητες. Τα δοχεία αυτά φροντίζει να ανανεώνονται τακτικά, αλλά σε αυτό σαφώς και μπορούν να συνδράμουν οι περίοικοι και οι φιλόζωοι πολίτες.

Ο Δήμος Εορδαίας απεύθυνε μάλιστα έκκληση προς τους δημότες του να συνδράμουν κι εκείνοι στην ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα, τοποθετώντας δοχεία με δροσερό νερό έξω από τις αυλές ή τα καταστήματά τους, ώστε να αποφύγουν τα αδέσποτα ζώα τον κίνδυνο της θερμοπληξίας, καθώς καταπονούνται εξίσου με τους ανθρώπους από τον καύσωνα.

Κάλεσε ταυτόχρονα τους δημότες του να μην ενοχλούν τα αδέσποτα ζώα, όταν αυτά καταφέρνουν να βρουν καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος και να μην τα διώχνουν, καθώς, στην πλειονότητά τους, πρόκειται για φιλήσυχα ζώα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…