Άρθρο Localit 14 Μαρτίου, 2022

Μειώθηκε κατά 50% ο αριθμός αιτούντων άσυλο και προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Την τρέχουσα περίοδο στην περιοχή της Ηπείρου διαμένουν συνολικά 2.072 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, αριθμός μειωμένος σχεδόν κατά 50% συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2021. Τα παραπάνω στοιχεία ανακοινώθηκαν κατά τη διαδικτυακή συνεδρίαση της Αστικής Ομάδας Εργασίας για θέματα αιτούντων άσυλο και προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, την οποία συντονίζει ο Δήμος Ιωαννιτών με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ζίτσας,  οι Διοικητές των Δομών Φιλοξενίας της Ηπείρου, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Intersos Hellas, ARSIS, Solidarity Now, Κέντρο Νέων Ηπείρου,  ICSD, Παιδικά Χωριά SOS κ.α.) που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή οι οποίοι και συμμετέχουν σταθερά στις εργασίες της Αστικής Ομάδας Εργασίας.

Στην τοποθέτησή της η αντιδήμαρχος Χριστίνα Κωτσαντή εξήρε τις προσπάθειες όλων για την αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων προσφυγικής προστασίας και υπογράμμισε την ανάγκη στενής συνεργασίας και συντονισμού για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του Δήμου Ιωαννιτών (για παροχή μαθημάτων Ελληνομάθειας στη Δομή Κατσικά, της δημιουργίας βασικού ενημερωτικού οδηγού υπηρεσιών για πρόσφυγες και μετανάστες της περιοχής, της συγκέντρωσης τροφίμων και δράσεων στήριξης των Ουκρανών εκτοπισμένων) αλλά και υπηρεσίες – προγράμματα που προσφέρονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα υλοποιούμενα προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προσφυγική Κρίση 23 Μαρτίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Αναζητούν στέγη 168 πρόσφυγες από την Ουκρανία- Αξιοποίηση των 150 κενών θέσεων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» ζητά ο δήμος

Εκατόν εξήντα οκτώ πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν φτάσει με τα λιγοστά τους υπάρχοντα στη…

Προσφυγική Κρίση ... 08 Φεβρουαρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την Ένωση Δήμων του Ισραήλ

Τις πιθανές μορφές συνεργασίας  μεταξύ ΚΕΔΕ και της Ένωσης Δήμων Ισραήλ, εξέτασαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι…

Προσφυγική Κρίση ... 08 Φεβρουαρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα «ESTIA 2021: Στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία»

Ανακοινώθηκε με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη κα του υφυπουργού…