Άρθρο Localit 29 Απριλίου, 2016

Μειώθηκε η ανεργία το Μάρτιο στην Ιταλία

italia -anergiaΜείωση της ανεργίας στο 11,4% σε ότι αφορά στον περασμένο Μάρτιο στην Ιταλία καταγράφουν τα στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου Istat. Σε μηνιαία βάση η μείωση είναι της τάξης του 0,3%, ενώ σε ετήσια βάση αγγίζει το 1,1%. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2012.

Σε ότι αφορά στην ανεργία των νέων ηλικίας δεκαπέντε με είκοσι τεσσάρων ετών, η βελτίωση είναι ακόμη πιο αισθητή. Ειδικότερα, το σχετικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 36,7%, καταγράφοντας μείωση 5,4% σε ετήσια βάση και 1,5% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Το πρώτο τρίμηνο του 2016 δημιουργήθηκαν στην Ιταλία ενενήντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων εβδομήντα δυο χιλιάδες μόνιμης απασχόλησης. Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι βάσει του νέου νόμου της κυβέρνησης Ρέντσι, αυξάνονται οι δυνατότητες υπογραφής σύμβασης αορίστου χρόνου, ενώ παράλληλα προβλέπεται πιο «εύκολη» δυνατότητα απόλυσης των εργαζομένων, με απλή καταβολή χρηματικής αποζημίωσης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…