13 Σεπτεμβρίου, 2021

«LIFE-IP AdaptInGR: 1η Περιφερειακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Κλιματική Αλλαγή»

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Κλιματική Αλλαγή».

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Σε μια πολύ επίκαιρη συγκυρία λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στην χώρα μας και της περαιτέρω ανάδειξης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, η ημερίδα είναι η πρώτη από σειρά εκδηλώσεων του έργου LIFEIP AdaptInGR για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών στις 13 Περιφέρειες της χώρας για θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Το Έργο LIFE-IP AdaptInGR «Ενισχύοντας την εφαρμογή πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα», συντονίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποτελεί το σημαντικότερο έργο για την προσαρμογή της Ελλάδας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς, φιλοδοξεί να ενισχύσει την εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής και των 13 Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στη Κλιματική Αλλαγή, με κατάλληλες δράσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο  (www.adaptivegreece.gr).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης  της πανδημίας COVID-19), στις 09:30-13:00 (1η Ενότητα) και 18:00-20:30 (2η Ενότητα) και θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Σκοπό έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε όλα τα κρίσιμα θέματα για την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή.

Εισηγητής εκ μέρους της ΚΕΔΕ θα είναι ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων.

 

Στην 1η Ενότητα της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και εμπλεκομένους εμπειρογνώμονες στο Περιφερειακό  Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της ΠΔΕ, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις αναμενόμενες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Δυτική Ελλάδα, τα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν για την προσαρμογή και αυτοπροστασία τους, καθώς και για τους τρόπους που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προσαρμογή της Περιφέρειας τους στην κλιματική αλλαγή. Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν οι παρακάτω επιμέρους θεματικές ενότητες:

  • Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  • Το Σχέδιο για την προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή.
  • Ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματική αλλαγή: μέτρα προσαρμογής και αυτοπροστασίας.
  • Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής για τη δημόσια υγεία: μέτρα προσαρμογής και αυτοπροστασίας
  • Προσαρμογή των κατοικιών στις νέες κλιματικές συνθήκες.
  • Η συμβολή των πολιτών στην προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή.

 

Στη 2η Ενότητα της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί προβολή βραβευμένων ενημερωτικών και εκπαιδευτικών ταινιών για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.

Το έργο LIFE-IP AdaptInGR συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ε.Ε.  και το Πράσινο Ταμείο.

Δήλωση για συμμετοχή στην ημερίδας θα γίνει μέσω της ακόλουθης φόρμας: https://forms.gle/MYdsdooM1gqt2yJy9. Μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής θα σταλεί στο e-mail που δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι, ο σχετικός σύνδεσμος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://shorturl.at/mMY25

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο παρακάτω e-mail: AdaptiveGreece.InfoDays@gmail.com.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Φεβρουαρίου, 2024
Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής για τη σύσταση Υποεπιτροπών Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών στο πλαίσιο της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

Λάζαρος Κυρίζογλου, πρόεδρος ΚΕΔΕ: Ιστορική απόφαση που δικαιώνει το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης για ειδική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 13 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ και 164 δήμοι κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης του τέλους ταφής

Λ. Κυρίζογλου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Προσφύγαμε στο ΣτΕ προκειμένου να αρθεί ένα άδικο και αντισυνταγματικό μέτρο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.00. Η…