Άρθρο Localit 09 Σεπτεμβρίου, 2015

Λέσβος: Ευχαριστίες Δημάρχου για τη βοήθεια στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Σπύρος ΓαληνόςΤους κατοίκους, τους συναδέλφους του δημάρχους,  την ΚΕΔΕ και την κυβέρνηση, ευχαριστεί ο Δήμαρχος Λέσβου, για την καθοριστική συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν στο νησί από το μαζικό κύμα μεταναστών και προσφύγων.

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Γαληνός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αφορμή τις τελευταίες θετικές εξελίξεις στο πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα μαζικό κύμα παράτυπων μεταναστών – προσφύγων, που βρίσκονται στο νησί μας, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να εκφράσω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποδειγματική στάση, την ψυχραιμία, την ανεκτικότητα και την κατανόηση που έχουν δείξει οι κάτοικοι της Λέσβου, όλο αυτό το διάστημα.

Πρόκειται για κορυφαία στάση ανθρωπιάς, που έχει αναγνωριστεί από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Χωρίς ίχνος υπερβολής, πιστεύω ότι, το νησί μας θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικών κρίσεων.

Ευχαριστώ επίσης την Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., τους Δημάρχους, τις υπηρεσίες, τους φορείς, τις οργανώσεις και τους εθελοντές, για την καθοριστική βοήθεια που προσέφεραν και προσφέρουν, στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται και εντείνεται, με στόχο η Λέσβος, να βρει το συντομότερο δυνατό τους κανονικούς της ρυθμούς».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 11 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας & Έξυπνων Πόλεων

Πάνω από 30 στελέχη της Αυτοδιοίκησης και ειδικοί ανέδειξαν καλές πρακτικές, τεχνολογίες και προκλήσεις για…

Ενδιαφέρουν 10 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βραβεία Φιλοζωίας 2025 – Ηρωικές Καρδιές

Η πρώτη μεγάλη τελετή απονομής των «Βραβείων Φιλοζωίας 2025 – Ηρωικές Καρδιές», μια πρωτοβουλία της…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…