Άρθρο Localit 30 Οκτωβρίου, 2024

Λάρισα: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη δειγματοληψία πόσιμου νερού και λυμάτων στη ΔΕΥΑΛ

Εκπαίδευση και διενέργεια διεργαστηριακού σχήματος ελέγχου στη δειγματοληψία πόσιμου ύδατος και λυμάτων, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Λάρισας,(22/10), για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η συνδρομή του εργαστηριακού τομέα της ΔΕΥΑ Λάρισας που διαθέτει ήδη διαπίστευση στη δειγματοληψία, ήταν άμεση και καταλυτική για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η εκπαίδευση και υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργαστηριακού τομέα της ΔΕΥΑ Λάρισας για τη διενέργεια διεργαστηριακού προγράμματος στη Δειγματοληψία Πόσιμου ύδατος για Φυσικοχημικό και Μικροβιολογικό Έλεγχο Ποιότητας και στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Κοιλάδας Λάρισας, για τη διενέργεια διεργαστηριακού προγράμματος στη Δειγματοληψία Λυμάτων για Φυσικοχημικό και Μικροβιολογικό Έλεγχο.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν με φυσική παρουσία 35 επιστήμονες από 18 ΔΕΥΑ και άλλα Βιοαναλυτικά Εργαστήρια της χώρας, έχοντας μαζί τους όλο τον εργαστηριακό εξοπλισμό για τη διενέργεια δειγματοληψίας πόσιμου ύδατος και λυμάτων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, με την παρουσία/επίβλεψη του Διευθυντή και επικεφαλής αξιολογητή του Ε.ΣΥ.Δ.,  Ιωάννη Σιταρά, ώστε να ελεγχθεί και να αξιολογηθεί όλη η διαδικασία και να λάβει διαπίστευση το Διεργαστηριακό Σχήμα της Δειγματοληψίας.

Από την ΔΕΥΑ Λάρισας συμμετείχαν ο Διευθυντής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Ν. Γκουγκουλιάς, η  Προϊσταμένη του Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας Νερού Δήμητρα Ντινούλη,, ο Προϊστάμενος ΕΕΛ Λάρισας Α. Χλέτσης  και όλα τα στελέχη και το προσωπικό του Εργαστηριακού Τομέα.

Υπεύθυνος διοργανωτής του εγχειρήματος ήταν ο  Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Άγγελος Παπαϊωάννου, και τα Προγράμματα ELQA – Εξωτερικός Έλεγχος Ποιότητας Βιοαναλυτικών Εργαστηρίων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Στο Οικονομικό Φόρουμ η «επόμενη ημέρα» του τουρισμού μέσω DMMOs

Ο Δήμος Δελφών δια του Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή συμμετείχε στη συζήτηση για τη διαχείριση των…

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ναυπακτίας: Με λαμπρότητα η 197η Επέτειος Απελευθέρωσης

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της…

Ρεπορτάζ 21 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Γαλλικής Γερουσίας στην Αίγινα

Αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αίγινα, στο πλαίσιο διερεύνησης ζητημάτων σχετικά με τον…