Άρθρο Localit 19 Δεκεμβρίου, 2023

Κύμα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για την τροπολογία που θέτει εκτός της «Ανάπλασης ΑΕ» το δήμο Αθηναίων

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία θέτει εκτός της «Ανάπλασης ΑΕ» τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, που όπως καταγγέλλει ο ίδιος «πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να  εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης».

«Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, βρίσκει άλλο δρόμο αυτοπροστασίας: Γίνεται καθεστώς. Ιδίως αν πρόκειται να καλύψει εκλεκτό μέλος της», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «όσο ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν της οικογένειας, κατείχε τη θέση του προέδρου της δημοτικής εταιρείας “Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ”. Τώρα που δεν είναι, ο Κ. Μητσοτάκης τον πετάει έξω με τροπολογία της τελευταίας στιγμής». «Διαβάστε την ανάρτηση του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα και θα καταλάβετε τους λόγους», προσθέτει ο κ. Κασσελάκης συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τη σχετική ανακοίνωση του κ. Δούκα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «η νέα δημοτική αρχή είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσε σε διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα του κ. Μπακογιάννη για τον Μεγάλο Περίπατο της Πανεπιστημίου και για άλλους “περιπάτους” με οσμή σκανδάλου». Σχολιάζει κατόπιν αυτών πως «όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, βρίσκει άλλο δρόμο αυτοπροστασίας: Γίνεται καθεστώς. Ιδίως αν πρόκειται να καλύψει εκλεκτό μέλος της». 

Την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας και αφορά την εταιρεία Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζιος, με παρέμβασή του σήμερα στην Ολομέλεια.

«Ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός έχουν μόνο λίγες ώρες για να αποσύρουν την κατάπτυστη νυχτερινή τροπολογία για την απομάκρυνση του δημάρχου αλλά και ολόκληρου του Δήμου Αθηναίων από το Δ.Σ. της Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» σημείωσε αρχικώς. «Σταματήστε να διαχειρίζεστε την πρωτεύουσα ως παράρτημα της Κυβέρνησης – Αποσύρετε την τροπολογία άμεσα» ζήτησε ο Μάντζιος.

«Η Αθήνα ανήκει στους πολίτες της, όχι στην κυβέρνηση», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Δεν ανήκει σε κανένα υπουργείο και σε καμία απρόσωπη εταιρεία. Η ανάπλαση δεν μπορεί να γίνει ερήμην της ίδιας της πόλης». Στη συνέχεια της παρέμβασής του ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει «να σαμποτάρει» τη νέα Δημοτική Αρχή. «Σταματήστε να εξακολουθείτε να διαχειρίζεστε την πρωτεύουσα ως παράρτημα της Κυβέρνησης. Αποσύρετε την τροπολογία άμεσα» κατέληξε ο κ. Μάντζιος.

Από την Νέα Αριστερά ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε «Μεθοδολογία “νύχτας” από την κυβέρνηση. Πετάνε ουσιαστικά την δημοτική αρχή της Αθήνας εκτός της “Ανάπλασης Α.Ε.”, μία πράξη που περισσότερο μοιάζει με αντίποινα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτή η τροπολογία που έρχεται στο νομοσχέδιο σκούπα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένταξη Δήμου Ρεθύμνης στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση»

Ο Δήμος Ρεθύμνης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέτρα Δήμου Εορδαίας για ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα

Μέριμνα για την ανακούφιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 14/6 τα σχολεία του Αγίου Δημητρίου

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου και για τελευταία μέρα για φέτος,  όλα τα…