Άρθρο Localit 20 Μαΐου, 2015

Κοινή Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή της ΕΕ για την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Στην ορθή και πλήρη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και των 20,6 δισ. ευρώ των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Κονδυλίων στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, θα συμβάλει Κοινή Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ελληνικών Αρχών.

Με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα της Ευρωπαίας Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu, αποφασίστηκε σήμερα στην Αθήνα η δημιουργία της κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Κονδυλίων και να εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές ευκαιρίες, ενισχύοντας ταυτόχρονα την διοικητική της ικανότητα.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Ομάδας Εργασίας Υψηλού Επιπέδου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σημειώνεται ότι η τεχνική υποστήριξη θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση επενδύσεων με πιο αποτελεσματικό και στοχευμένο τρόπο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…