Άρθρο Localit 15 Σεπτεμβρίου, 2023

Κατερίνη-Συναυλία για τον Συνάνθρωπο: Δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης έστειλαν οι δημότες Κατερίνης, με τη συμμετοχή τους στη «Συναυλία για τον Συνάνθρωπο» που διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης στο ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου, η Μητρόπολη Κίτρους, ο Δήμος Κατερίνης και Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου.

Το θέατρο γέμισε ασφυκτικά από νωρίς, ενώ συγκινητική ήταν η ανταπόκριση δημοτών και επιχειρήσεων στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Άτομα κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κατερίνης και της Μητρόπολης για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας

 Υλικά που αποστέλλονται σε περιοχές της Θεσσαλίας. Στο κάλεσμα του Δήμου και της Μητρόπολης, ανταποκρίθηκε πλήθος καλλιτεχνών, συλλόγων, εθελοντών και τεχνικών οι οποίοι χάρισαν μια ανεπανάληπτη βραδιά στο κοινό.

«Στέλνουμε το μήνυμα ότι σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες οι κάτοικοι της Μαγνησίας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας δεν είναι μόνοι», είπε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές και το κοινό για την ανταπόκρισή τους.

Τις ευχαριστίες του προς τους Κατερινιώτες για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν, εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου, π. Κυριάκος Κοκελίδης.

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας, πάντα παρούσα σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης άνοιξε τη βραδιά. Ακολούθησε η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών και ο κύκλος της συμμετοχής των συλλόγων ολοκληρώθηκε με το «Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης Το Ξαθέρι» και τον κρητικό τραγουδιστή Γιώργο Γλυκοκόκκαλο.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν οι ερμηνευτές και μουσικοί της Πολυτονικής Ορχήστρας: Σίσσυ Πολυδώρου, Αλέξανδρος Καλλφατίδης, Κωστής Καψάλης, Νίκος Πολυζόπουλος, Όλγα Ζορμπά, Παναγιώτης Λιμπανοβνός, Ανδρέας Ζιάκας, Δημήτρης Δρίστας, Ντίνος Γαργαετίδης, Γιώργος Γκουτζαμάνης και Θανάσης Κουστιάνης.

Την ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Βαγγέλης Μπουσμαλής, την ηχητική κάλυψη ο Μπάμπης Κοκκινίδης, τη γραφιστική επιμέλεια ο Αντώνης Σταμούλης και την οπτικοακουστική κάλυψη η RECME.Όλοι τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης αφιλοκερδώς.

Η οργάνωση της παραγωγής έγινε από τον Γιάννη Μαυρίδη και τον Χρήστο Τασχουνίδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Θεσσαλών Πιερίας και του προέδρου του Θωμά Σιάτρα.

Το τελευταίο θερμό χειροκρότημα του κοινού, απέσπασαν οι εθελοντές της διοργάνωσης, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης και της Λέσχης Τσοπεράδων, οι οποίοι παραλάμβαναν τα υλικά, έκαναν τη διαλογή και τα τοποθετούσαν στα οχήματα, που αναχωρούν σήμερα κιόλας για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φονικοί καύσωνες πλήττουν μεγάλο μέρος του βόρειου ημισφαιρίου- Εκατοντάδες θάνατοι από την ακραία ζέστη σε Ασία και Ευρώπη

Φονικοί καύσωνες πλήττουν πόλεις σε τέσσερις ηπείρους του βόρειου ημισφαιρίου, μια ένδειξη ότι η κλιματική…

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Πανελλαδική αναγνώριση του Δήμου για την Υποδομή Γεωχωρικών ΠληροφοριώνGIS

Παράδειγμα καλής πρακτικής σε όλο το δημόσιο τομέα, αποτελεί η Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών GIS που…

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ίδρυση και λειτουργία διδακτικής φάρμας στην περιοχή των Χανίων με αφετηρία την Ανώπολη Σφακίων

Η αναγκαιότητα για δικτύωση, κατάρτιση και ενημέρωση, αλλά και η πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων…