Άρθρο Localit 09 Φεβρουαρίου, 2024

Καταγραφή προβλημάτων στις εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Διονύσου

Συνάντηση για την λεπτομερή και αποτελεσματική καταγραφή όλων των προβλημάτων και δυσλειτουργιών που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είχε την περασμένη Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου η δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, με τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής, παρουσία της αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Φεβρωνίας Βιθυνού.

«Η πρωτοβουλία της Δημάρχου Διονύσου έτυχε ευρείας ανταπόκρισης από τα μέλη της σχολικής κοινότητας και οδήγησε σε μια αναλυτική καταγραφή όλων των ελλείψεων. Εντοπίστηκαν οικονομικά και κτιριακά προβλήματα, ανεπάρκειες σε υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και ακαταλληλότητα χώρων εργασίας. Προβλήματα που λιμνάζουν μήνες, ίσως και χρόνια… Προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν «χθες»», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Διονύσου.

Προσθέτει επίσης ότι, η δήμαρχος διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει κατά το δυνατόν άμεσα στην επίλυση των ζητημάτων που θα τεθούν ως προτεραιότητες από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και εν συνεχεία, θα συζητηθούν εκ νέου τα υπόλοιπα θέματα. Επισήμανε, επίσης, την επιτακτική ανάγκη επίσκεψης σε κάθε σχολείο του Δήμου τόσο της ίδιας όσο και ειδικευμένου προσωπικού για την δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών με στόχο την αποκατάσταση των καταγεγραμμένων δυσλειτουργιών και βλαβών.

Επιπροσθέτως,  έχει τεθεί ως προτεραιότητα ο έλεγχος των αναγκαίων μέτρων πυρασφαλείας, ο αντισεισμικός έλεγχος σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. και τον Ο.Α.Σ.Π. καθώς και η διαβίβαση αιτήματος για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

«Μαζί και με την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοίκηση, γονείς, τοπική κοινότητα…) χτίζουμε το αύριο του Δήμου Διονύσου», επισήμανε η  Κατερίνα Μαϊχόσογλου και συμπλήρωσε: «Οι μαθητές, οι αυριανοί ενεργοί, δημιουργικοί και κριτικά σκεπτόμενοι πολίτες του τόπου μας, αποτελούν το μέλλον και θα σταθούμε δίπλα τους με κάθε τρόπο. Το ίδιο θα πράξουμε και για τους εκπαιδευτικούς μας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Αλφειό 

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, μετά την…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοπρατείται η κατασκευή κρηπιδωμάτων στο Λιμένα Σύμης

Στη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κρηπιδωμάτων στη θέση Πέταλο» του Λιμένα Σύμης, προχωρά το Λιμενικό…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυτιλήνη: Σύμβαση για τα συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου

Τη σύμβαση για το έργο «Συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου» υπέγραψαν  σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, …