Άρθρο Localit 06 Απριλίου, 2022

Κάλεσμα για στήριξη του έργου των κοινωνικών δομών του Δήμου Αμαρουσίου

Κάλεσμα στήριξης του έργου τους, απευθύνουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο των πολιτικών κοινωνικής συνοχής, ο Δήμος Αμαρουσίου λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Συσσίτιο για τη στήριξη ευάλωτων και ευπαθών ομάδων. Η λειτουργία τους χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Αττική  2014 – 2020» και στηρίζει εκατοντάδες δημότες σε καθημερινή ή τακτική βάση.

Όπως ενημερώνουν, σε σταθερή και τακτική βάση διανέμονται τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία και παιχνίδια κ.α., σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Επιπλέον, καθημερινά προσφέρονται συσσίτια σε σταθερή και τακτική βάση σε ευάλωτα νοικοκυριά που χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παντοπωλείο δέχεται δωρεές από επιχειρήσεις και πολίτες, οι οποίες είναι κρίσιμες για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Αμαρουσίου και αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Μέσα από τη λειτουργία του, άποροι, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, άστεγοι, άτομα που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία τους, κατόπιν ιατρικής συνταγής.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο συνεργάζεται στενά με το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο για την συνταγογράφηση φαρμάκων από τους εθελοντές ιατρούς, για τους δικαιούχους του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου. Η χορήγηση φαρμάκων πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 9, στο Μαρούσι και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα – Σάββατο, τις ώρες 08:00 – 14:00.

Στοιχεία επικοινωνίας: email:  pantopoleio@maroussi.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 210 80 20 861

Το Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται επί της οδού Παλαιολόγου 9 (3ος όροφος) στο Μαρούσι και λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 16:00.

Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ. :213-20.31.915 – 936 Email:koinonikofarmakeio@maroussi.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…