Άρθρο Localit 06 Απριλίου, 2022

Κάλεσμα για στήριξη του έργου των κοινωνικών δομών του Δήμου Αμαρουσίου

Κάλεσμα στήριξης του έργου τους, απευθύνουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο των πολιτικών κοινωνικής συνοχής, ο Δήμος Αμαρουσίου λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Συσσίτιο για τη στήριξη ευάλωτων και ευπαθών ομάδων. Η λειτουργία τους χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Αττική  2014 – 2020» και στηρίζει εκατοντάδες δημότες σε καθημερινή ή τακτική βάση.

Όπως ενημερώνουν, σε σταθερή και τακτική βάση διανέμονται τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία και παιχνίδια κ.α., σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Επιπλέον, καθημερινά προσφέρονται συσσίτια σε σταθερή και τακτική βάση σε ευάλωτα νοικοκυριά που χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παντοπωλείο δέχεται δωρεές από επιχειρήσεις και πολίτες, οι οποίες είναι κρίσιμες για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Αμαρουσίου και αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Μέσα από τη λειτουργία του, άποροι, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, άστεγοι, άτομα που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία τους, κατόπιν ιατρικής συνταγής.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο συνεργάζεται στενά με το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο για την συνταγογράφηση φαρμάκων από τους εθελοντές ιατρούς, για τους δικαιούχους του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου. Η χορήγηση φαρμάκων πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 9, στο Μαρούσι και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα – Σάββατο, τις ώρες 08:00 – 14:00.

Στοιχεία επικοινωνίας: email:  pantopoleio@maroussi.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 210 80 20 861

Το Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται επί της οδού Παλαιολόγου 9 (3ος όροφος) στο Μαρούσι και λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 16:00.

Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ. :213-20.31.915 – 936 Email:koinonikofarmakeio@maroussi.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στο Δήμο

Ένα πρότυπο Κέντρο Ημέρας, το οποίο θα εξυπηρετεί τα άτομα που νοσούν από άνοια και…

Ρεπορτάζ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζωγράφου: Ελαφρύς τραυματισμός εργαζόμενης στην Καθαριότητα του Δήμου

Ο Δήμος Ζωγράφου ενημερώνει πως τα ξημερώματα σημειώθηκε ατύχημα, με τραυματισμό εργαζόμενης στην καθαριότητα του…

Ρεπορτάζ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την οικονομική προοπτική του Δήμου Αθηναίων

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου του Δήμου Αθηναίων…