Άρθρο Localit 28 Ιουλίου, 2014

Καμπανάκι κινδύνου από ΚΕΔΕ για χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

παιδικός σταθμόςΣαφή προειδοποίηση ότι περίπου 37.000 με 40.000 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, απηύθυνε  με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Σιμός Δανιηλίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Δανιηλίδης εκτίμησε πως, λόγω της κρίσης, θα υποβληθούν περίπου 100.000 αιτήσεις, τη στιγμή που τα κονδύλια που έχουν συγκεντρωθεί, ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, επαρκούν για τις ανάγκες μόλις 62.000 παιδιών.

Ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε πως προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει να αποδεσμευτούν από τώρα παγωμένα και λιμνάζοντα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Εσωτερικών, με δηλώσεις του στο MEGA διαβεβαίωσε ότι και φέτος θα επιδοτηθεί ο ίδιος αριθμός παιδιών, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα που διατίθενται από το ΕΣΠΑ είναι ικανοποιητικά.
 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22η ΔΕΒΘ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του κόσμου του βιβλίου

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί η 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου…

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τήνου: Δομή κοινωνικής κατοικίας για στέγαση δημοσίων λειτουργών

Σημαντική χρηματοδότηση ύψους 2,93 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Τήνου για την επανάχρηση του ακινήτου…

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Στο Οικονομικό Φόρουμ η «επόμενη ημέρα» του τουρισμού μέσω DMMOs

Ο Δήμος Δελφών δια του Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή συμμετείχε στη συζήτηση για τη διαχείριση των…