Άρθρο Localit 28 Φεβρουαρίου, 2016

Ισοβαρή κατανομή των βαρών σ΄ όλη των χώρα για το προσφυγικό προτείνει ο Θ. Δρίτσας

ΔρίτσαςΑν δεν βρεθεί ευρωπαϊκή λύση για να ομαλοποιηθεί το σύστημα και η χώρα μας δεχτεί μεγαλύτερες πιέσεις από ό,τι δέχεται σήμερα, ο καλύτερος τρόπος για να αντεπεξέλθουμε είναι ισοκατανομή των βαρών σε όλη τη χώρα, επεσήμανε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοοδωρής Δρίτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Δρίτσας  δεν απέκλεισε την οργάνωση μέρους της διαχείρισης να το αναλάβουν κι άλλες περιοχές πλην του Πειραιά. «Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το λιμάνι της Καβάλας έχει δεχτεί ένα βάρος.

Αναφορικά με τα τρία πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά σχολίασε ότι «είναι ναυλωμένα ώστε να χρησιμοποιηθούν και ως χώροι προσωρινής διαμονής πριν ξεκινήσουν για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες. Είναι μία διαδικασία προσωρινής επιβράδυνσης».

Περίπου 6.000 ανθρώπους σε όλα τα νησιά ενώ καταγράφηκαν 2.156 εισελθόντες έκανε γνωστό ο κ. Δρίτσας που χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την κατάσταση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…