Άρθρο Localit 20 Νοεμβρίου, 2023

Ηγουμενίτσα: Αναβάθμιση υποδομών & δημιουργία νέων για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας στο κέντρο της πόλης

Ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Αναβάθμιση Υφιστάμενων Υποδομών και Δημιουργία Νέων για την ενίσχυση της Βιώσιμης Κινητικότητας στο κέντρο πόλης Ηγουμενίτσας», προκηρύσσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Σχεδίου Πόλης του Δήμου Ηγουμενίτσας, με συνολικό προϋπολογισμό 491.935,48 € πλέον ΦΠΑ 24%, με κωδικό CPV: [45211360-0] Κατασκευαστικές εργασίες για ανάπτυξη αστικής περιοχής και κωδικό NUTS: EL542.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών ορίζεται η 7η Δεκεμβρίου 2023 ημέρα Πέμπτη, ενώ ως ώρα λήξης ορίζεται η 11:00 π.μ. Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 13η Δεκεμβρίου 2023 ημέρα Τετάρτη, ενώ ως ώρα ορίζεται η 11:00 π.μ.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλεως της Ηγουμενίτσας και του οικισμού Γραικοχωρίου με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, πεζόδρομων, νησίδων πρασίνου, σημεία στάσεων, λωρίδων στάθμευσης οχημάτων αλλά και μεγάλων χώρων στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων, σημεία στάθμευσης ποδηλάτων και σταθμούς ποδηλάτων, χώρους αναψυχής.

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις του έργου αφορούν σε:

  • Ενοποίηση του υφιστάμενου ποδηλατοδρόμου όπισθεν του κτιρίου «Πάνθεον» με το τμήμα του ποδηλατοδρόμου έμπροσθεν της Αστυνομικής Διεύθυνσης κατ΄ επέκταση του υφιστάμενου πεζοδρομίου το οποίο επεκτείνεται για να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτούμενες συνθήκες.
  • Σημειακές παρεμβάσεις επί της οδού Πάργης για την αποκατάσταση του εύρους των πεζοδρομίων
  • Δημιουργία χώρου στάθμευσης στο Δημοτικό Ακίνητο επί του Ο.Τ. 51 (έναντι 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας)
  • Διεύρυνση του πεζοδρομίου στην απόληξη του ρέματος Ξηροποτάμου επί της οδού Αγ. Αποστόλων (πλησίον Δικαστικού Μεγάρου)
  • Αποκατάσταση πεζοδρομίου στη γωνία των οδών Αγ. Αποστόλων και Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (πλησίον ξενοδοχείου Angelika Pallas)
  • Διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ. 48 της 1ης Π.Ε., δημιουργία πάρκου και παιδικής χαράς, επί των οδών 49 Μαρτύρων και Πινδάρου
  • Διαμόρφωση σε χώρο δραστηριοτήτων του Δημοτικού Ακινήτου στο Ο.Τ. 14 της 2ης Π.Ε. (όπισθεν του κοινοτικού καταστήματος Γραικοχωρίου)
  • Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στον κοινόχρηστο χώρο του Ο.Τ. 12 της 2ης Π.Ε. (όπισθεν του κοινοτικού καταστήματος Γραικοχωρίου)

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα εφαρμογή για κινητά αναδεικνύει πολιτισμό, ιστορία και ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Π. Φαλήρου

Μια έξυπνη εφαρμογή ηλεκτρονικού πολιτισμού, ηλεκτρονικού τουρισμού και ενίσχυσης βιώσιμης κινητικότητας, για κινητά και tablet,…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάργα: Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μελέτες για λιμενικά έργα

Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας οι μελέτες που κατάρτισε η ανάδοχος εταιρία με χρηματοδότηση από…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες στάσεις λεωφορείων σε 14 Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας

Στέγαστρα στάσεων λεωφορείων, σε 14 κοινότητες, τοποθέτησε ο Δήμος Ελασσόνας για την εξυπηρέτηση των  επιβατών…