Άρθρο Localit 21 Μαΐου, 2020

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα διεκδικήσει δυναμικά και συντεταγμένα το ρόλο της στο νέο ΕΣΠΑ

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης της ΚΕΔΕ με το Προεδρείο της ΕΕΤΑΑ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, Ηλία Γιάτσιο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Σπύρο Σπυρίδων καθώς και τα στελέχη των δύο οργανισμών ξεκίνησαν μια ουσιαστική καταγραφή των αναγκών του Πρώτου Βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Στόχος η δυναμική και συντεταγμένη παρέμβαση στον σχεδιασμό και υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να παίξει τον ρόλο που της αξίζει και να διαχειριστεί τους πόρους που της ανήκουν για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα αναδείξουν τον κυρίαρχο ρόλο των Δήμων την επόμενη μέρα, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ προετοιμάζονται για να παράσχουν στους Δήμους όλης της χώρας, μικρούς και μεγάλους, τεχνική βοήθεια για να τρέξει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με έμφαση στην απλούστευση των διαδικασιών ώστε με σωστό σχεδιασμό να αρχίσουν να τρέχουν έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία των Δήμων με έργα που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.
Η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού με ωριμότητα και σωστό σχεδιασμό θα είναι πρωτοπόρα στην δημιουργία τοπικής ανάπτυξης με αξιοποίηση του ΕΣΠΑ  για μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και μετά τους δύσκολους μήνες της καραντίνας.

Στη συνάντηση, από την ΚΕΔΕ συμμετείχαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κάρναβος, ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Καφαντάρης και ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Καραγιάννης.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη που έγινε με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων μετά τις μέρες της καραντίνας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…