Άρθρο Localit 21 Μαΐου, 2020

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα διεκδικήσει δυναμικά και συντεταγμένα το ρόλο της στο νέο ΕΣΠΑ

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης της ΚΕΔΕ με το Προεδρείο της ΕΕΤΑΑ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, Ηλία Γιάτσιο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Σπύρο Σπυρίδων καθώς και τα στελέχη των δύο οργανισμών ξεκίνησαν μια ουσιαστική καταγραφή των αναγκών του Πρώτου Βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Στόχος η δυναμική και συντεταγμένη παρέμβαση στον σχεδιασμό και υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να παίξει τον ρόλο που της αξίζει και να διαχειριστεί τους πόρους που της ανήκουν για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα αναδείξουν τον κυρίαρχο ρόλο των Δήμων την επόμενη μέρα, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ προετοιμάζονται για να παράσχουν στους Δήμους όλης της χώρας, μικρούς και μεγάλους, τεχνική βοήθεια για να τρέξει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με έμφαση στην απλούστευση των διαδικασιών ώστε με σωστό σχεδιασμό να αρχίσουν να τρέχουν έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία των Δήμων με έργα που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.
Η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού με ωριμότητα και σωστό σχεδιασμό θα είναι πρωτοπόρα στην δημιουργία τοπικής ανάπτυξης με αξιοποίηση του ΕΣΠΑ  για μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και μετά τους δύσκολους μήνες της καραντίνας.

Στη συνάντηση, από την ΚΕΔΕ συμμετείχαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κάρναβος, ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Καφαντάρης και ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Καραγιάννης.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη που έγινε με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων μετά τις μέρες της καραντίνας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…